Dagmar Matějková5. 7. 20215 minZ BARCELONY DO VALENCIE cesty za nejen bezlepkovým jídlemJednu ze zastávek za poznáním, jídlem a krásami Evropy, kterou jsme podnikli asi před 3 lety, bylo východní Španělské pobřeží. Původní...
Dagmar Matějková4. 7. 20211 minBezlepková OVESNÁ KAŠEZbylo mi kokosové mléko. Jako správná hospodyně nevyhazuji potraviny, pokud to není nutné. Tak co s ním? Už delší dobu si čtu o různých...
Dagmar Matějková2. 7. 20211 minBezlepkový CHLÉB s vločkamiTento chléb je ve stylu Německého Schwarzbrot, tedy černý chleba. Původně jsem chtěla použít teffovou mouku, ale bohužel jsem ji nemohla...
Dagmar Matějková2. 7. 20211 minBezlepková KOKOSOVÁ SRDÍČKAMám ráda velmi jednoduché a rychlé věci. A miluji kokos. Spojení kokosu a hořké čokolády je naprosto famózní. Pokud potřebuje v rychlosti...
Dagmar Matějková1. 7. 20212 minBezlepkový TOASTOVÝ CHLÉBTak se tedy přiznám. Vyšel až na druhý pokus. První letěl do koše. Vypadal, že je dokonale propečen, ale nebyl. Dnes už to vyšlo. Má...
Dagmar Matějková27. 6. 20212 minBezlepková PIZZAZ bezlepkové pizzy jsem měla respekt. Jednou jsem se o ní pokusila a bylo to docela špatný:-). Opravdu se to nedalo jíst. Ale tentokrát...
Dagmar Matějková25. 6. 20212 minBezlepkový CHLÉB s TangzhongemMůj první experiment s touto metodou. Dovolím si tedy přejmenovat Tangzhong na rýžový bešamel. Metoda pravděpodobně z Japonska. Našla...
Dagmar Matějková21. 6. 20211 minZaložení bezlepkového kváskuPřipravila jsem pro vás krátké video o založení bezlepkového kvásku. Kvásek jsem připravila z rýžové mouky. Nebojte, je to velmi...
Dagmar Matějková21. 6. 20212 minBezlepkový KVÁSKOVÝ CHLÉBVypěstovala jsem si rýžový kvásek. A vyzkoušela jsem tentokrát použít jen trochu mletých lněných semínek a rozemletý mák. Obvykle do...