Chléb, ve kterém hlavní podíl hraje rýžová mouka. Je naprosto fenomenální a ještě ke všemu zcela bezpracný. Našla jsem tento recept v nějaké zahraniční bezlepkové kuchařce, recept jsem si upravila a musím říct, že momentálně je to náš favorit. Obsahuje vejce, tak pozor, kdo je na vejce alergický.
Velmi snadné, příprava 2 hodiny
Bez lepku, laktózy a bez masa
SUROVINY:
1 hrnek bezlepkové mouky, smíchala jsem rýžovou (90%), tapiokovou, bramborový škrob.
1 vejce
2 lžičky sušeného droždí (bez lepku)
1 lžičky soli (Himalájská)
1 lžička octa
1 lžíce olivového oleje
2 lžičky xantanu
asi 3/4 hrnku vlažné vody
Chybí vám něco bezlepkového? Nakoupit můžete zde v našem 100 % bezlepkovém eshopu!
POSTUP:
Suché přísady dáme do mísy robota. V hrnku si smícháme mokré přísady - voda, vejce, ocet a olej. Suché a mokré přísady dáme do robotu.
Robot necháme pracovat na střední rychlost, až nám vznikne polo-tuhé těsto. Nechala jsem robot pracovat asi 5 minut.
Následně těsto dáme do pečící formy a pod potravinářskou folii a utěrkou a necháme kynout. Trvá to asi 45 minut.
Jakmile je těsto vykynuté, pečeme cca. 1 hodinu v troubě, předehřáté na 220 °C.
Pokud jste začátečníky v bezlepkovém pečení, připravili jsme pro Vás Balíček bezlepkového pekaře začátečníka, který obsahuje Psylium, Xantan, prášek do pečiva bez fosfátů a droždí.
Jakmile máme upečeno, necháme na mřížce vychladnout.
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comentários