top of page

Bezlepkové semínkové ROHLÍKY

Bezlepkové semínkové rohlíky jsem pekla z vlastního bezlepkového mixu. Quinou a bezlepkový oves jsem si namlela, prosnou, pohankovou a tapiokovou mouku jsem měla kupovanou. Vypozorovala jsem, že Quinoa dodá bezlepkovému pečivu příjemnou oříškovou chuť a společně v této kombinaci bezlepkové mouky je velmi lahodná.


Nedělala jsem gel z psylia předem, pracujeme tedy - suché a mokré přísady, nic nepřevalujeme a nekomplikuje. Recept je vhodný i pro začátečníky v pečení z jednodruhové bezlepkové mouky. Ano, variace může být pro někoho exotická, ale asi se nic nestane, pokud si namícháte vlastní mix, pokud už máte nějakou tu zkušenost nebo použijete svoji oblíbenou bezlepkovou směs.

Bezlepkové semínkové ROHLÍKY

Doma jsem měla zbytek voňavého BIO tvarohu, tak jsem ho tam přidala. Semínka jsem zvolila slunečnicová a zlatý i hnědý len. Rohlíky jsem obalila v plátcích mandlí a zbytku semínek.


Výsledek? Jsou famózní i po 3 dnech. Pečivo, které nesmíme v den pečení, dávám rozpéct. Pokud nemám čas, dám na pár sekund do mikrovlnky.


Bezlepkové semínkové ROHLÍKY

  • Snadné, příprava do 15 minut plus kynutí a pečení cca. 30 minut

  • Bez lepku, vajec a bez masa


Bezlepkové semínkové ROHLÍKY

SUROVINY na bezlepkové rohlíky:


Bezlepkové semínkové ROHLÍKY

Chybí vám něco bezlepkového? Nakoupit můžete zde v našem 100 % bezlepkovém eshopu!


POSTUP přípravy na bezlepkové rohlíky:

  • Smíchejte všechny suché přísady a postupně zapracujte tvaroh a tekutinu.

  • Pokud pracujete v robotu, nechejte cca. 5 minut těsto propracovat.

  • Následně těsto přikryjte utěrkou a nechejte asi 45 minut kynout.

  • Poté rozdělte na 8 dílů, vyválejte rohlíky nebo jiné tvary, obalte v semínkách a nechejte odpočívat např. pod potravinářskou folií nebo utěrkou asi 10 minut, než se vám rozehřeje trouba.

  • Pečte v předem vyhřáté troubě na 200 °C asi 25 - 30 minut.

  • Po upečení necháme vystydnout.


Bezlepkové semínkové ROHLÍKY

17.3.2025 vyšla moje druhá bezlepková kuchařka DELIKÁTNĚ A ZDRAVĚ BEZ LEPKU. Koupit si ji můžete buď v našem bezlepkovém eshop.celiakarna.cz nebo u většiny knihkupců v České republice a na Slovensku.

Delikátně a zdravě bez lepku, kuchařka, Dagmar Matějková

Moji anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇


A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.


📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.



Commenti


© 2020-2025 Matricaria Chamomilla s.r.o., All rights reserved

Matricaria Chamomilla s.r.o.

Ing. Dagmar Matějková Chudárková, Jednatelka společnosti

Sídlo: Jaromírova 588/32, 128 00  Praha 2, Česká Republika  

IČO: 023 62 597, DIČ: CZ 023 62 597 (plátce DPH) 

Spisová značka: C 218592 vedená u Městského soudu v Praze   

Kontaktní e-mail: info@celiakarna.cz    

  • YouTube
  • Spotify
  • Celiakarna
  • Celiakarna.cz
bottom of page