Bezlepkový perníkový CHLEBÍČEK

Aktualizováno: 2. 11.

Místo vánočky, pokud se vám stejně jako mně, ne a ne podařit. Je hotov velmi rychle a jako obvykle můžeme experimentovat. Já jsem doma objevila datle, fíky a vlašské ořechy. Kombinace je to velmi chutná a není potřeba přemíra cukru.

  • Snadné, doba přípravy 20 minut. Pečení asi 45 minut.

  • Bez lepku a bez masa


Suroviny:

  • 1 hrnek mouky (pohanková, kukuřičná a arašídová)

  • 1/4 másla

  • hrst datlí (sušené)

  • hrst fíků (sušené)

  • 2 hrsti vlašských ořechů

  • 2 vejce

  • 1/2 hrnku mléka

  • špetka soli

  • 1 lžíce medu

  • 2 lžíce tmavého třtinového cukru

  • 1 lžička perníkového koření

  • 1 lžička prášku do pečiva

  • máslo na vytření formy a kokos na vysypání



Bezlepkový perníkový CHLEBÍČEK


Postup přípravy:


  • Ořechy nasekáme nahrubo. Fíky a datle pokrájíme na sousta.

  • Troubu rozehřejeme na 190 °C, formu na pečení vymažeme máslem a vysypeme kokosem.

  • Do mísy robotu si dáme cukr, med a vejce a necháme šlehat do světlé pěny, poté přidáme změklé máslo.

  • Přidáme všechny zbylé suroviny. Začínáme suché, poté mokré a následně datle, fíky a ořechy nakonec. Dobře promícháme a dáme do pečící formy.

  • Pečeme asi 45 minut.

  • Na mřížce necháme vychladnout.


Chlebíček chutná výtečně doplněn o řecký jogurt nebo třeba namazán máslem.

Dobrou chuť přeji!



Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇



A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.



📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.



134 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše