Bezlepkové ovocné letní TIRAMISU
- Dagmar Matějková
- 7. 6.
- Minut čtení: 2
Pouze z pár surovin i pro úplné začátečníky
Bezlepkové Tiramisu v klasické verzi je samozřejmě velká delikatesa, ale pro osvěžení za horkých letních dní (tedy ještě žádné nemáme, ale snad budou) se bude toto s ovocem hodit.
Použila jsem mražené maliny, které jsem již potřebovala spotřebovat, ale samozřejmě pokud máte čerstvé, bude bezlepkové Tiramisu letní edice ještě lepší. Klidně použijte jiné ovoce - jahody, mango, borůvky, ostružiny nebo třeba ananas.
Kromě vyšlehání žloutků ve vodní lázni, nemůžeme nic zkazit. Bezlepkové piškoty buď koupíte nebo si můžete upéct vlastní, recept najdete zde je i v mojí bezlepkové kuchařce Delikátně a zdravě bez lepku.

Pokud nehodláte v kuchyni trávit hodiny času, je to recept přímo pro vás. Tak pojďme na to! ✨
Snadné, příprava do 15 minut + chlazení v lednici, ideálně přes noc
Bez lepku a masa

SUROVINY na bezlepkové Tiramisu:
2 žloutky
1 balení Mascarpone
1 špetka soli (Himalájská nebo mořská)
1 lžíce třtinového cukru
ovoce dle vlastního výběru
bezlepkové cukrářské piškoty nebo doma upečené

Chybí vám něco bezlepkového? Nakoupit můžete zde v našem 100 % bezlepkovém eshopu!
POSTUP přípravy na bezlepkové Tiramisu:
Připravte si suroviny. Pokud máte mražené maliny, necháme ovoce povolit.
V případě, že se vám ovoce zdá příliš kyselé, můžete, dle chuti, dosladit.
Teď si připravíme vodní lázeň. Tz. na hrnec s cca. 2 cm vody postavíme mísu, ideálně skleněnou a přivedeme vodu k varu. Mezitím si do mísy dáme 2 žloutky, lžíci cukru a špetku soli.
Šleháme metličkou tak dlouho, až se nám cukr rozpustí a celá hmota nám zhoustne a zbělá.
Jakmile máme hotovo, necháme žloutkovou hmotu vychladnout.
Nakonec zašleháme do žloutkové hmoty mascarpone a začneme vše kompletovat ve skleničkách. Můžeme si klidně udělat porce nebo zvolíte větší skleničku jako já.
Vrstvíme ovoce, piškoty, krém a pořád dokola. Piškoty není potřeba namáčet, ovoce se i s krémem vsáknou do piškotu, nicméně pokud máme potřebu bezlepkové piškoty do něčeho namočit, doporučuji např. bezinkovou šťávu.
Jakmile máme hotovo, dáme vychladit do lednice. Můžete nechat přes noc nebo uvidíte, jak to dlouho vydržíme:-)

A necháme si chutnat. U nás je to otázka pár minut.... A můžu začít znova.
17.3.2025 vyšla moje druhá bezlepková kuchařka DELIKÁTNĚ A ZDRAVĚ BEZ LEPKU. Koupit si ji můžete buď v našem bezlepkovém eshop.celiakarna.cz nebo u většiny knihkupců v České republice a na Slovensku.
Commentaires