top of page

Bezlepkové ovocné letní TIRAMISU

  • Obrázek autora: Dagmar Matějková
    Dagmar Matějková
  • 7. 6.
  • Minut čtení: 2

Pouze z pár surovin i pro úplné začátečníky


Bezlepkové Tiramisu v klasické verzi je samozřejmě velká delikatesa, ale pro osvěžení za horkých letních dní (tedy ještě žádné nemáme, ale snad budou) se bude toto s ovocem hodit.


Použila jsem mražené maliny, které jsem již potřebovala spotřebovat, ale samozřejmě pokud máte čerstvé, bude bezlepkové Tiramisu letní edice ještě lepší. Klidně použijte jiné ovoce - jahody, mango, borůvky, ostružiny nebo třeba ananas.


Kromě vyšlehání žloutků ve vodní lázni, nemůžeme nic zkazit. Bezlepkové piškoty buď koupíte nebo si můžete upéct vlastní, recept najdete zde je i v mojí bezlepkové kuchařce Delikátně a zdravě bez lepku.


Bezlepkové ovocné letní TIRAMISU

Pokud nehodláte v kuchyni trávit hodiny času, je to recept přímo pro vás. Tak pojďme na to! ✨


  • Snadné, příprava do 15 minut + chlazení v lednici, ideálně přes noc

  • Bez lepku a masa


Bezlepkové ovocné letní TIRAMISU

SUROVINY na bezlepkové Tiramisu:

  • 2 žloutky

  • 1 balení Mascarpone

  • 1 špetka soli (Himalájská nebo mořská)

  • 1 lžíce třtinového cukru

  • ovoce dle vlastního výběru

  • bezlepkové cukrářské piškoty nebo doma upečené


Bezlepkové ovocné letní TIRAMISU
Chybí vám něco bezlepkového? Nakoupit můžete zde v našem 100 % bezlepkovém eshopu!

POSTUP přípravy na bezlepkové Tiramisu:

  • Připravte si suroviny. Pokud máte mražené maliny, necháme ovoce povolit.

  • V případě, že se vám ovoce zdá příliš kyselé, můžete, dle chuti, dosladit.

  • Teď si připravíme vodní lázeň. Tz. na hrnec s cca. 2 cm vody postavíme mísu, ideálně skleněnou a přivedeme vodu k varu. Mezitím si do mísy dáme 2 žloutky, lžíci cukru a špetku soli.

  • Šleháme metličkou tak dlouho, až se nám cukr rozpustí a celá hmota nám zhoustne a zbělá.

  • Jakmile máme hotovo, necháme žloutkovou hmotu vychladnout.

  • Nakonec zašleháme do žloutkové hmoty mascarpone a začneme vše kompletovat ve skleničkách. Můžeme si klidně udělat porce nebo zvolíte větší skleničku jako já.

  • Vrstvíme ovoce, piškoty, krém a pořád dokola. Piškoty není potřeba namáčet, ovoce se i s krémem vsáknou do piškotu, nicméně pokud máme potřebu bezlepkové piškoty do něčeho namočit, doporučuji např. bezinkovou šťávu.

  • Jakmile máme hotovo, dáme vychladit do lednice. Můžete nechat přes noc nebo uvidíte, jak to dlouho vydržíme:-)


Bezlepkové ovocné letní TIRAMISU

A necháme si chutnat. U nás je to otázka pár minut.... A můžu začít znova.



17.3.2025 vyšla moje druhá bezlepková kuchařka DELIKÁTNĚ A ZDRAVĚ BEZ LEPKU. Koupit si ji můžete buď v našem bezlepkovém eshop.celiakarna.cz nebo u většiny knihkupců v České republice a na Slovensku.

Delikátně a zdravě bez lepku, Dagmar Matějková


Commentaires


© 2020-2025 Matricaria Chamomilla s.r.o., All rights reserved

Matricaria Chamomilla s.r.o.

Ing. Dagmar Matějková Chudárková, Jednatelka společnosti

Sídlo: Jaromírova 588/32, 128 00  Praha 2, Česká Republika  

IČO: 023 62 597, DIČ: CZ 023 62 597 (plátce DPH) 

Spisová značka: C 218592 vedená u Městského soudu v Praze   

Kontaktní e-mail: info@celiakarna.cz    

  • YouTube
  • Spotify
  • Celiakarna
  • Celiakarna.cz
bottom of page