top of page
Obrázek autoraDagmar Matějková

Borůvkový bezlepkový CHEESECAKE na plech

Osvěžující, jednoduchý, prostě výtečný bezlepkový Cheesecake, který zvládne i malé dítě. Fotila jsem ho až 3 den a přesto pořád vypadá parádně. Borůvky jsem do krému použila mražené a na ozdobou samozřejmě čerstvé. Myslím, že si bude skvěle rozumět i s malinami nebo třeba ostružinami.


Neobsahuje žádnou mouku, jen jedno balení BIO pudingu, pokud tedy nepočítám pár rozdrcených máslových bezlepkových sušenek.


Asi není více co dodat, vyzkoušejte sami a udělejte si malou radost, kterých není nikdy dost.


Pokud hledáte potraviny bez lepku a výběrové BIO a Demeter kvalitě, koukněte do našeho 100 % bezlepkového eshopu nebo si přijďte vybrat do našeho bezlepkového obchodu v Praze, kontakt níže.


  • Snadné, příprava cca. 10 minut, pečení kolem 45 minut, chladnutí přes noc nebo pár hodin

  • Bez lepku a masa

Borůvkový bezlepkový CHEESECAKE na plech

Suroviny:

  • 1/2 hrnku třtinového cukru (klidně uberte, mně by stačilo méně)

  • 3 balení krémového sýra, použila jsem Philadephii

  • 1 řecký jogurt

  • 2 vejce (L)

  • 1 vanilkový puding použila jsem BIO puding s pravou vanilkou

  • 1 lžíce citrónové šťávy

  • špetka soli

  • trochu mleté vanilky nebo pravé z lusku, použila jsem BIO Bourbon vanilku od nás z eshopu

  • trocha másla (1/2 cm plátek)

  • 1 balení máslových bezlepkových sušenek

  • 1 hrnek borůvek

  • 1 bílý jogurt na polevu a nějaké čerstvé borůvky na ozdobu


Budete potřebovat pekáč a pečící papír.


Chybí vám něco bezlepkového? Nakoupit můžete zde v našem 100 % bezlepkovém eshopu!

Borůvkový bezlepkový CHEESECAKE na plech

Postup přípravy na bezlepkový borůvkový Cheesecake:

  • Troubu rozehřejeme na 180 °C

  • Rozdrtíme sušenky, prolijeme máslem a natlačíme je na dno pekáče. Jde to dobře sklenicí.

  • Necháme péct asi 10 minut a dáme stranou vychladnout.

  • Troubu necháme zapnutou.

  • Suroviny (mokré) jednoduše smícháme s cukrem a solí a nakonec zapracujeme puding a vanilku.

  • 1/2 hmoty nalijeme na upečený a vychladlý sušenkový korpus, a zbytek smícháme s borůvkami a nalijeme na bílý krém.

  • Dáme do trouby a pečeme asi 40 minut.

  • Cheesecake necháme minimálně 2 hodiny vystydnout.

  • Po vychladnutí potřeme jogurtem a dozdobíme ovocem.


Borůvkový bezlepkový CHEESECAKE na plech

Dobrou chuť přeji!


Už jste navštívili náš nový bezlepkový obchod v Praze?


eshop.celiakarna.cz obchod v Praze

Adresa: Šternberkova 1352/12, 170 00 Praha 7 - Holešovice, Tramvaj: Veletržní palác, Metro: Vltavská

Po - Pá: 10.00 - 18.00, So: 9.00 - 12.00

Preferujeme platbu kartou.


Těšíme se na viděnou!


Moje kniha Eat Live Feel Well se 77 bezlepkovými recepty, jógou a procházkou po Praze. K dostání na Amazonu. Kniha je v angličtině.


Eat live feel well

📙 A zde si knihu můžete, společně se mnou prolistovat:-)




308 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page