Bezlepkové ovocné tvarohové KNEDLÍKY s krémem
- Dagmar Matějková
- 5. 7.
- Minut čtení: 2
Snadněji to už snad ani nejde
Bezlepkové tvarohové knedlíky vařím jednou v roce, samozřejmě v sezóně čerstvého, voňavého ovoce. Tentokrát jsem zvolila meruňky.
Recept je samozřejmě super snadný, žádné těžkosti nečekejte, jen to patlání s těstem:-).
Více inspirace najdete v mojí bezlepkové kuchařce Delikátně a zdravě bez lepku.
Pokud nehodláte v kuchyni trávit hodiny času, je to recept přímo pro vás. Tak pojďme na to! ✨
Snadné, příprava do 10 minut + vaření
Bez lepku a masa

SUROVINY na bezlepkové ovocné knedlíky:
1 balení tvarohu v alobalu (tučný)
2 vejce
špetku soli
1/2 hrnku rýžové mouky
ovoce dle preference
trocha másla na pokapání
SUROVINY na tvarohový krém:
1 balení tvarohu - klidně může být méně tučný
střik citronové šťávy
1 lžička třtinového cukru
bílý jogurt dle potřeby
Chybí vám něco bezlepkového? Nakoupit můžete zde v našem 100 % bezlepkovém eshopu!

POSTUP přípravy na bezlepkové ovocné knedlíky a tvarohový krém:
Z připravených surovin si vypracujeme těsto, jde to jednoduše, prostě všechno smícháme.
Ovoce si vypeckujeme, pokud je potřeba a uděláme knedlíky dle naší preference. Klidně je udělejte menší než já.
V osolené vroucí vodě knedlíky uvaříme. Že jsou hotové poznáme, že vyplavou, ale pozor - pokud je máme větší, tak raději chvilku ještě necháme vařit i po vyplavání a jeden knedlík otestujeme, zdali je opravdu uvařený. Syrové knedlíky nejsou nic moc:-).
Na krém vyšleháme tvaroh s citrónovou šťávou a cukrem, pokud je příliš hustý, přidáme jogurt.
Na talíř dáme krém, na něj knedlíky a ozdobíme dle fantazie. Můžeme přidat strouhané ořechy, jiné druhy ovoce, mák, strouhaný bezlepkový perník, pokapat rozpuštěným máslem atd.
A necháme si chutnat!
Nedávno vyšla moje druhá bezlepková kuchařka DELIKÁTNĚ A ZDRAVĚ BEZ LEPKU. Koupit si ji můžete v našem bezlepkovém eshop.celiakarna.cz nyní za zvýhodněnou cenu!
Comments