Snadněji to už asi nejde.
Dezert, který je do 10 minut hotov a obsahuje jen 1 lžíci cukru. Zvládne úplně každý, jen je potřeba, si na bezlepkové Tiramisu chvilku počkat.
Pokud hledáte BIO bezlepkový eshop, kde všechny vychytávky na bezlepkové pečení samozřejmě máme, můžete navštívit náš eshop.celiakarna.cz.
A v případě, že bydlíte v Praze, tak se zastavte v našem bezlepkovém obchodě v Holešovicích na adrese: Šternberkova 1352/12, 170 00 Praha 7.
Otevřeno máme PO-PÁ: 10.00 - 15.00. Preferujeme platbu kartou.
Snadné. Příprava 10 minut + chlazení, ideálně přes noc
Bez lepku a bez masa

Suroviny na bezlepkové Tiramisu:
1 balení mascarpone
Bezlepkové piškoty (koupené) nebo si je můžete upéct (počet dle nádoby a chuti)
2 žloutky
1 lžíce cukru krupice (demerara nebo jiný např. třtinový nebo kokosový cukr)
1 větší hrnek espressa
1 lžíce kakaa

Postup přípravy
Uvaříme silné espresso a necháme jej vystydnout.
Žloutky si dáme do mísy společně s cukrem.
Připravíme si vodní lázeň. Tedy do hrnce, na kterém nám bude sedět skleněná mísa, nalijeme vodu. Voda se nesmí dotýkat nádoby.
Vodu necháme dojít k varu. V míse, za stálého šlehání, vyšleháme žloutky s cukrem do světlého krému.
Necháme krátce vystydnout a následně vyšleháme s mascarpone.
Poté namočíme piškoty ve vlažném espresu a dáme do servírovací skleničky vrstvu piškotů, poté krém, pak zase piškoty, krém, a nakonec dozdobíme kakaem.
Necháme dobře vychladnout v lednici, ideálně přes noc a můžeme podávat.

Dobrou chuť přeji!
Už jste navštívili náš nový bezlepkový obchod v Praze?

Adresa: Šternberkova 1352/12, 170 00 Praha 7 - Holešovice, Tramvaj: Veletržní palác, Metro: Vltavská
Po - Pá: 10.00 - 15.00
Preferujeme platbu kartou.
Virtuální prohlídka
A pokud se chcete po obchodě virtuálně projít a dozvědět se nějaké informace o bezlepku nebo třeba o tom, co to je kvalita Demeter, podívejte se na podcast bezlepkářek, které obchod navštívily a natočily asi 30 minutové video. Najdete níže nebo třeba na instagramu @bezlepkarky_podcast.
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments