Někde jsem se dočetla, že ovesná kaše čistí náš zažívací trakt. Ovesná kaše bez lepku je vynikající a snadná snídaně plná vlákniny a zdraví prospěšných látek. Dělám ji pokaždé jinak, podle toho jaká semínka, ořechy a ovoce mám k dispozici. Dávám do ní strouhaný kokos a nevynechám skořici. Pro tentokrát jsem použila i pravou vanilku a vůbec to nebylo špatné.
Vyzkoušejte! Stojí to za to. Je to snadné, můžete experimentovat nebo si uklidit ve spíži:-).
Snadné, doba přípravy 15 minut.
Bez lepku, vajec a bez masa
Suroviny na 2 - 3 porce:
1 hrnek ovesných vloček bez lepku
2 lžíce kokosu
1 lžíce slunečnicových semínek
1 lžíce dýňových semínek
1 lžíce lněných semínek
hrst ořechů mandle, lískové ořechy, kešu. Můžete také použít sušené ovoce nebo třeba fíky a datle.
špetka soli
1 lžíce medu
2 hrnky mléka nebo rostlinného mléka
špetka skořice nebo pravé vanilky
sušené maliny, jahody, borůvky nebo jiné ovoce, ořechy, blanšírované mandle na ozdobu
med na pokapání (můžete použít také javorový, rýžový nebo sirup z agáve)
Postup přípravy:
Vločky a ostatní suroviny dáme do hrnce zalijeme mlékem a mícháme, až se nám vše začne vařit. To míchání je potřeba, mléko se rádo připaluje.
Necháme krátce provařit, kaše by měla získat konzistenci kaše - tedy ani tekutá, ani tuhá.
Rozdělíme do misek, ozdobíme ovocem a ořechy, pokapeme medem a podáváme.
Dobrou chuť přeji!
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments