top of page

Bezlepkové HOUSKY z ovesných vloček

Obrázek autora: Dagmar MatějkováDagmar Matějková

Aktualizováno: 2. 11. 2022

Na tyto housky vám postačí bezlepkové ovesné vločky, tvaroh a pár dalších drobností. Nevěřila jsem, že tento recept bude fungovat, ale překvapivě vše dopadlo dobře a housky jsou fenomenální.


  • Snadné, příprava 2 hodiny

  • Bez lepku, vajec a bez masa



Bezlepkové HOUSKY z ovesných vloček


SUROVINY:

  • 1 hrnek bezlepkových ovesných vloček

  • 1/2 balení sušeného droždí

  • 1/2 lžičky soli (Himalájská)

  • 1 balení tučného tvarohu

  • asi 1/4 hrnku vlažné vody (přilévejte postupně)



Bezlepkové HOUSKY z ovesných vloček


POSTUP:

  • Suroviny smícháme a utvoříme těsto, které není ani tuhé, ale ani tekuté.

  • Necháme kynout cca. 30 minut, poté vytvoříme koule a necháme kynout pod utěrkou dalších cca. 10 minut.

  • Troubu si předehřejeme na 190 °C a jakmile jsou housky vykynulé, dáme je na plech s pečícím papírem.

  • Jakmile máme hotovo, pečeme cca. 45 minut.


Po upečení necháme na mřížce vychladnout.



Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇



A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.



📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.



2 737 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


© 2020-2025 Matricaria Chamomilla s.r.o., All rights reserved

Matricaria Chamomilla s.r.o.

Ing. Dagmar Matějková Chudárková, Jednatelka společnosti

Sídlo: Jaromírova 588/32, 128 00  Praha 2, Česká Republika  

IČO: 023 62 597, DIČ: CZ 023 62 597 (plátce DPH) 

Spisová značka: C 218592 vedená u Městského soudu v Praze   

Kontaktní e-mail: info@celiakarna.cz    

  • YouTube
  • Spotify
  • Celiakarna
  • Celiakarna.cz
bottom of page