Přezrálé banány. Úplně nejsem 100 % "zero waste", nicméně plýtvání obecně a hlavně týkající se potravin mně vadí a minimálně se snažím nakupovat tak, abychom jídlo nemuseli vyhazovat. Přezrálé banány jsou velmi sladké, není tedy potřeba to s cukrem přehánět. Tato bezlepková varianta je snadná a chlebíček je připravený za pár minut.
Snadné, doba přípravy 15 minut. Pečení asi 45 minut.
Bez lepku a bez masa
Suroviny:
1 1/2 hrnku mouky (kukuřičná a tapioková)
1/2 hrnku hnědého třtinového cukru (klidně méně)
hrst sušených brusinek
2 banány
1 vejce
1/2 hrnku mléka já jsem přidala ještě trochu kefíru
špetka soli
1 lžička sody
1/2 lžičky prášku do pečiva
máslo na vytření formy a kokos na vysypání (pokud je to potřeba)
Postup přípravy:
Troubu rozehřejeme na 190 °C, formu na pečení vymažeme máslem a vysypeme kokosem.
Banány si rozmačkáme. Vejce s cukrem utřeme do pěny a přidáme mléko.
Suché přísady smícháme, spojíme s mokrými přísadami a nakonec přidáme banány a brusinky.
Těsto dáme do formy a pečeme asi 45 minut.
Na mřížce necháme vychladnout.
Chlebíček chutná výtečně doplněn o řecký jogurt nebo třeba namazán máslem.
Dobrou chuť přeji!
Moje kniha Eat Live Feel Well se 77 bezlepkovými recepty, jógou a procházkou po Praze. K dostání na Amazonu. Kniha je v angličtině.
📙 A zde si knihu můžete, společně se mnou prolistovat:-)
Comments