Bezlepkový BANÁNOVÝ CHLEBÍČEK

Aktualizováno: 2. 11.

Přezrálé banány. Úplně nejsem 100 % "zero waste", nicméně plýtvání obecně a hlavně týkající se potravin mně vadí a minimálně se snažím nakupovat tak, abychom jídlo nemuseli vyhazovat. Přezrálé banány jsou velmi sladké, není tedy potřeba to s cukrem přehánět. Tato bezlepková varianta je snadná a chlebíček je připravený za pár minut.

  • Snadné, doba přípravy 15 minut. Pečení asi 45 minut.

  • Bez lepku a bez masa


Suroviny:

  • 1 1/2 hrnku mouky (kukuřičná a tapioková)

  • 1/2 hrnku hnědého třtinového cukru (klidně méně)

  • hrst sušených brusinek

  • 2 banány

  • 1 vejce

  • 1/2 hrnku mléka já jsem přidala ještě trochu kefíru

  • špetka soli

  • 1 lžička sody

  • 1/2 lžičky prášku do pečiva

  • máslo na vytření formy a kokos na vysypání (pokud je to potřeba)


Bezlepkový BANÁNOVÝ CHLEBÍČEK


Postup přípravy:


  • Troubu rozehřejeme na 190 °C, formu na pečení vymažeme máslem a vysypeme kokosem.

  • Banány si rozmačkáme. Vejce s cukrem utřeme do pěny a přidáme mléko.

  • Suché přísady smícháme, spojíme s mokrými přísadami a nakonec přidáme banány a brusinky.

  • Těsto dáme do formy a pečeme asi 45 minut.

  • Na mřížce necháme vychladnout.


Bezlepkový BANÁNOVÝ CHLEBÍČEK


Chlebíček chutná výtečně doplněn o řecký jogurt nebo třeba namazán máslem.


Dobrou chuť přeji!


Moje kniha Eat Live Feel Well se 77 bezlepkovými recepty, jógou a procházkou po Praze. K dostání na Amazonu. Kniha je v angličtině.



📙 A zde si knihu můžete, společně se mnou prolistovat:-)



322 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše