top of page

Bezlepkový a bezlaktózový SLANÝ KARAMEL

Obrázek autora: Dagmar MatějkováDagmar Matějková

Aktualizováno: 2. 11. 2022

Slaný karamel jsem tvořila proto, protože jsem chtěla slepit mé perníčky dohromady a ještě je vykoupat v hořké čokoládě. Recept přidám snad brzy. Slaný karamel jsem dělala s kokosovým mlékem, klidně můžete použít kokosovou smetanu, bude hustější.


  • Snadné, příprava 15 minut

  • Bez lepku, laktózy, vajec a samozřejmě také masa


Bezlepkový a bezlaktózový SLANÝ KARAMEL


SUROVINY:

  • 1 balení malé (150 ml) kokosového mléka

  • 2 lžíce cukru (tmavý třtinový)

  • 1/2 lžičky soli (Himalájská)


Bezlepkový a bezlaktózový SLANÝ KARAMEL


POSTUP:

  • Začneme tím, že si v rendlíku rozpustíme cukr. Bude to chvilku trvat a musíme dávat pozor, abychom cukr nespálili.

  • Jakmile máme hotovo opatrně přilejeme kokosové mléko a přidáme sůl.

  • Neustále mícháme a karamel necháme zredukovat na námi požadovanou hustotu.

  • Nakonec nalijeme do velmi pečlivě vypláchnuté skleničky nebo jiné nádoby, podle toho, co máme v úmyslu s karamelem dělat.

  • Já jsem slepovala perníčky - recept bude brzy k dispozici.


Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇



A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.



📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.



1 271 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

תגובות


© 2020-2025 Matricaria Chamomilla s.r.o., All rights reserved

Matricaria Chamomilla s.r.o.

Ing. Dagmar Matějková Chudárková, Jednatelka společnosti

Sídlo: Jaromírova 588/32, 128 00  Praha 2, Česká Republika  

IČO: 023 62 597, DIČ: CZ 023 62 597 (plátce DPH) 

Spisová značka: C 218592 vedená u Městského soudu v Praze   

Kontaktní e-mail: info@celiakarna.cz    

  • YouTube
  • Spotify
  • Celiakarna
  • Celiakarna.cz
bottom of page