Chléb je šťavnatý, a to díky olivám. Měla jsem doma nějaké naložené, myslím, že tam byl, snad i česnek. Kdo nemá rád, samozřejmě vybere bez česneku. Použila jsem také polohrubou rýžovou mouku. Byl to takový pokus a vlastně v chuti se to nijak neprojevilo. Do těsta jsem dala také olivový olej a tentokrát jsem nepoužila vejce.
Jelikož se jednalo o testovací bochník, pracovala jsem opět pouze s jedním hrnkem mouky.
Velmi snadné, příprava 2 hodiny
Bez lepku, laktózy a bez masa
SUROVINY:
1 hrnek bezlepkové mouky, smíchala jsem rýžovou hladkou a polohrubou (90%), tapiokovou a kukuřičnou
1/2 balení sušeného droždí (bez lepku)
1 lžičky soli (Himalájská)
1 lžička octa
1 lžíce olivového oleje
2 lžičky xhantanu
asi 3/4 hrnku vlažné vody
hrnek nakládaných oliv bez pecek
POSTUP:
Suché přísady dáme do mísy robota. V hrnku si smícháme mokré přísady - voda, ocet a olej. Suché a mokré přísady dáme do robotu.
Robot necháme pracovat na střední rychlost, až nám vznikne polo-tuhé těsto. Nechala jsem robot pracovat asi 5 minut a mezitím jsem si nechala okapat olivy.
Nakonec do těsta přidáme olivy a zapracujeme je - ručně.
Následně těsto dáme do pečící formy a pod potravinářskou folii a utěrkou necháme kynout. Trvá to asi 45 minut.
Jakmile je těsto vykynuté, pečeme cca. 1 hodinu v troubě, předehřáté na 220 °C.
Jakmile máme upečeno, necháme na mřížce vychladnout.
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments