Tento chléb jsem upekla s použitím také podílu Quinnové mouky. Jedná se o chléb snadný a rychlý. Většinou si suroviny již nezapisuji, ale tady si ráda vzpomenu, co jsem tam všechno dala, protože chléb je to naprosto ukázkový a chutná oříškově a prostě báječně.
Je připraven se sušeným droždím a dala jsem tam také lžičku kokosového cukru, aby hezky kynul. Celý recept naleznete níže.
Velmi snadné, příprava 2 hodiny
Bez lepku, vajec, laktózy a bez masa
SUROVINY:
1 hrnek bezlepkové mouky, použila jsem rýžovou hladkou, tapiokovou, bramborovou vlákninu, quinnovou a pohankovou mouku
1 balení sušeného droždí (bez lepku)
1 lžička soli
1 lžička Xantanu
6 lžic lněného semínka (zlaté a hnědé)
3 lžíce máku
2 lžíce sezamu
3 lžíce slunečnicového semínka
3 lžíce dýňového semínka
1 lžička kokosového cukru
voda asi 1 hrnek
POSTUP:
Umeleme si 1/2 polovinu množství lněného semínka a máku. Já používám mlýnek na kávu, jde to velmi snadno.
Smícháme všechny suché přísady.
Přilijeme hrnek vlažné vody a necháme mixer nebo naše ruce zpracovat těsto.
Necháme kynout asi 1 hodinu. Ideálně v ošatce a pod utěrkou.
Jakmile je těsto vykynuté, pečeme cca. 1 hodinu. Já peču v remosce, pokud budete péct v troubě, tak si ji předehřejte na 220 °C.
Jakmile máme upečeno, necháme na mřížce vychladnout.
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments