top of page

Bezlepkový CHLÉB tmavý

Aktualizováno: 4. 11. 2022

Tento chléb jsem upekla s použitím také podílu Quinnové mouky. Jedná se o chléb snadný a rychlý. Většinou si suroviny již nezapisuji, ale tady si ráda vzpomenu, co jsem tam všechno dala, protože chléb je to naprosto ukázkový a chutná oříškově a prostě báječně.


Je připraven se sušeným droždím a dala jsem tam také lžičku kokosového cukru, aby hezky kynul. Celý recept naleznete níže.


  • Velmi snadné, příprava 2 hodiny

  • Bez lepku, vajec, laktózy a bez masa


SUROVINY:

  • 1 hrnek bezlepkové mouky, použila jsem rýžovou hladkou, tapiokovou, bramborovou vlákninu, quinnovou a pohankovou mouku

  • 1 balení sušeného droždí (bez lepku)

  • 1 lžička soli

  • 1 lžička Xantanu

  • 6 lžic lněného semínka (zlaté a hnědé)

  • 3 lžíce máku

  • 2 lžíce sezamu

  • 3 lžíce slunečnicového semínka

  • 3 lžíce dýňového semínka

  • 1 lžička kokosového cukru

  • voda asi 1 hrnek



Bezlepkový CHLÉB tmavý

POSTUP:

  • Umeleme si 1/2 polovinu množství lněného semínka a máku. Já používám mlýnek na kávu, jde to velmi snadno.

  • Smícháme všechny suché přísady.

  • Přilijeme hrnek vlažné vody a necháme mixer nebo naše ruce zpracovat těsto.

  • Necháme kynout asi 1 hodinu. Ideálně v ošatce a pod utěrkou.

  • Jakmile je těsto vykynuté, pečeme cca. 1 hodinu. Já peču v remosce, pokud budete péct v troubě, tak si ji předehřejte na 220 °C.


Bezlepkový CHLÉB tmavý

Jakmile máme upečeno, necháme na mřížce vychladnout.


Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇



A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.



📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.



228 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page