Tento bezlepkový chléb je velmi snadný. Jak už jsem několikrát psala, pokud připravuji chléb podle nového poměru, či výběru mouky, vždy pracuji s menším množstvím. Když se nepovede, nebude to velká škoda:-). Tento chléb je jeden z mých rychlých, není potřeba nic odvažovat nebo pečlivě měřit. Dominuje v něm rýžová mouka a jedná se tedy o chléb světlý.
Velmi snadné, příprava 2 hodiny
Bez lepku, vajec, laktózy a bez masa
SUROVINY:
1 hrnek bezlepkové mouky, použila jsem rýžovou hladkou, tapiokovou a bramborový škrob
1 balení sušeného droždí (bez lepku)
1 lžička soli
1 lžička Xantanu
3 lžíce lněného semínka
1 lžíce sezamu
3 lžíce slunečnicového semínka
voda asi 1 hrnek

POSTUP:
Smícháme všechny suché přísady.
Přilijeme hrnek vlažné vody a necháme mixer nebo naše ruce zpracovat těsto.
Necháme kynout asi 1 hodinu. Ideálně v ošatce a pod utěrkou.
Jakmile je těsto vykynuté, pečeme cca. 1 hodinu. Já peču v remosce, pokud budete péct v troubě, tak si ji předehřejte na 220 °C.

Jakmile máme upečeno, necháme na mřížce vychladnout.
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments