Bezlepkový CHLÉB světlý

Aktualizováno: 4. 11.

Tento bezlepkový chléb je velmi snadný. Jak už jsem několikrát psala, pokud připravuji chléb podle nového poměru, či výběru mouky, vždy pracuji s menším množstvím. Když se nepovede, nebude to velká škoda:-). Tento chléb je jeden z mých rychlých, není potřeba nic odvažovat nebo pečlivě měřit. Dominuje v něm rýžová mouka a jedná se tedy o chléb světlý.


  • Velmi snadné, příprava 2 hodiny

  • Bez lepku, vajec, laktózy a bez masa


SUROVINY:

  • 1 hrnek bezlepkové mouky, použila jsem rýžovou hladkou, tapiokovou a bramborový škrob

  • 1 balení sušeného droždí (bez lepku)

  • 1 lžička soli

  • 1 lžička Xantanu

  • 3 lžíce lněného semínka

  • 1 lžíce sezamu

  • 3 lžíce slunečnicového semínka

  • voda asi 1 hrnek



Bezlepkový CHLÉB světlý


POSTUP:

  • Smícháme všechny suché přísady.

  • Přilijeme hrnek vlažné vody a necháme mixer nebo naše ruce zpracovat těsto.

  • Necháme kynout asi 1 hodinu. Ideálně v ošatce a pod utěrkou.

  • Jakmile je těsto vykynuté, pečeme cca. 1 hodinu. Já peču v remosce, pokud budete péct v troubě, tak si ji předehřejte na 220 °C.


Bezlepkový CHLÉB světlý

Jakmile máme upečeno, necháme na mřížce vychladnout.


Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇



A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.



📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.



285 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše