Snadněji to prostě už nejde. Bezlepkový chléb, který upeče i ten, kdo nikdy nepekl a už vůbec ne bezlepkově. Je bez kvasnic, pečete s bezlepkovým práškem do pečiva. A je z jedno-druhovek. Naučíte se tedy hned od začátku, že to jde i bez bezlepkových směsí, že si je prostě umíte udělat sami:-).
Příprava je blesková a můžete také improvizovat. Nemáte slunečnicová semínka? Nevadí. Tak tam dejte dýňová nebo jiná, která máte rádi.
Bezlepkovou teffovou mouku koupíte buď u nás v eshop.celiakarna.cz a jsem přesvědčena, že ji budete dávat i do Vašich dalších bezlepkových chlebů nebo housek, popř. ji seženete ve zdravých výživách.
Pokud hledáte BIO bezlepkový eshop, kde všechny vychytávky na bezlepkové pečení samozřejmě máme, můžete navštívit náš eshop.celiakarna.cz.
A pokud bydlíte v Praze, tak se zastavte v našem bezlepkovém obchodě v Holešovicích na adrese: Šternberkova 1352/12, 170 00 Praha 7.
Otevřeno máme PO-PÁ: 10.00 - 18.00, SO: 09.00 - 12.00. Preferujeme platbu kartou.
Snadné, příprava 15 minut, cca. 1 hodina
Bez lepku, kvasnic, laktózy a bez masa
SUROVINY na bezlepkový chléb
2 lžičky bezlepkového prášku do pečiva
2 hrnky vlažné vody
1 lžíce Psylia (použila jsem mletý prášek)
1 1/4 hrnku teffové mouky
3/4 hrnku bramborové mouky nebo škrobu
1 lžíce lněného semínka drcené, hnědé
1 lžíce zlatého lněného semínka (můžete dát 2 lžíce jednoho nebo druhého)
1 lžička soli
1/2 hrnku slunečnicových semínek
Chybí Vám něco bezlepkového? Nakoupit můžete zde v našem 100 % bezlepkovém eshopu!
POSTUP přípravy na bezlepkový chléb
Smícháme všechny suché přísady v míse.
Přidáme vodu a zpracujeme těsto, které necháme 5 minut odpočinout aby se nám nasáklo psyllium.
Troubu rozehřejme na 220 °C. Peču v parní troubě, pokud ji nemáte, tak dejte na dno trouby nějakou pečící nádobu a naplňte ji vodou.
Těsto dáme do formy na pečení toustového chleba. Já mám takovou vyšší a kratší (11 x 20 cm), ale asi je jedno, co použijete.
Pečeme v předehřáté troubě na 220 °C asi 20 minut, poté snížíme teplotu a dopečeme bezlepkový chléb při 200 °C. Trvá to asi 30 - 40 minut. Troubu neotevíráme.
Po upečení necháme na mřížce vystydnout.
Nemáte doma jedno-druhové bezlepkové mouky nebo třeba bavlněný BIO pytlík na chleba, ve kterém můžete Vaše bezlepkové chleby skladovat? Vyzkoušejte náš bezlepkový eshop.celikarna.cz
Přeji Vám úspěšné pečení!
Už jste navštívili náš nový bezlepkový obchod v Praze?
Adresa: Šternberkova 1352/12, 170 00 Praha 7 - Holešovice, Tramvaj: Veletržní palác, Metro: Vltavská
Po - Pá: 10.00 - 18.00, So: 9.00 - 12.00
Preferujeme platbu kartou.
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments