Můj klasický bezlepkový chléb "3 hrnky" tentokrát s podmáslím a kmínem. Hezky vypečený. Použila jsem jak bezlepkový moučný mix, tak jedno-druhovky.
Byl to spíš úklid zbytků bezlepkové mouky, kterou jsem měla různě otevřenou. Jednou za čas je to potřeba. Myslím, že neuděláte nic špatně, pokud si namícháte svůj vlastní mix.
Pokud hledáte BIO bezlepkový eshop, kde všechny vychytávky na bezlepkové pečení samozřejmě máme, můžete navštívit náš eshop.celiakarna.cz.
A pokud bydlíte v Praze, tak se zastavte v našem bezlepkovém obchodě v Holešovicích na adrese: Šternberkova 1352/12, 170 00 Praha 7.
Otevřeno máme PO-PÁ: 10.00 - 18.00, SO: 09.00 - 12.00. Preferujeme platbu kartou.
Snadné, příprava 15 minut, kynutí asi 1, 5 hodiny, pečení cca. 50 minut
Bez lepku, vajec a bez masa
SUROVINY na bezlepkový chléb:
1 balení droždí (sušené)
1 lžička třtinového cukru
asi 1 hrnek vlažné vody
1 balení kysaného podmáslí (500 ml)
1 1/2 hrnku bezlepkového moučného mixu od Hammermuehle
1/2 hrnku celozrnné rýžové mouky
1/2 hrnku rýžové mouky
1/4 hrnku teffové mouky
1/4 hrnku bramborové mouky
1 a 1/2 lžičky soli
1 lžička kmínu
1 lžička xantanu
Chybí Vám něco bezlepkového? Nakoupit můžete zde v našem 100 % bezlepkovém eshopu!
POSTUP přípravy na bezlepkový chléb:
Smícháme suché přísady a dáme vše do kuchyňského robota nebo mísy.
Přidáme tekuté přísady k suchým a zpracujeme těsto.
Těsto necháme na teplém místě vykynout, mělo by zdvojnásobit svůj objem. Můžeme dát do ošatky.
Já jsem poté těsto dala na pečící papír, dala jsem je do pečící formy na chléb a nechala těsto ještě cca. 15 odpočívat.
Pečeme v předem předehřáté troubě na 220 °C asi 50 minut.
Po upečení necháme na mřížce vystydnout.
Nemáte doma jedno-druhové bezlepkové mouky nebo třeba bavlněný BIO pytlík na chleba, ve kterém můžete Vaše bezlepkové chleby skladovat? Vyzkoušejte náš bezlepkový eshop.celikarna.cz
Přeji Vám úspěšné pečení!
Už jste navštívili náš nový bezlepkový obchod v Praze?
Adresa: Šternberkova 1352/12, 170 00 Praha 7 - Holešovice, Tramvaj: Veletržní palác, Metro: Vltavská
Po - Pá: 10.00 - 18.00, So: 9.00 - 12.00
Preferujeme platbu kartou.
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
コメント