• Dagmar Matějková

Založení bezlepkového kvásku

Připravila jsem pro vás krátké video o založení bezlepkového kvásku. Kvásek jsem připravila z rýžové mouky. Nebojte, je to velmi jednoduché, jen to dlouho trvá.


  • Snadné, příprava 6 dní


Suroviny:


  • Rýžová mouka asi 2 lžíce

  • Voda





PŘÍPRAVA KVÁSKU:


  • Do sklenice/misky smícháme 2 lžíce mouky s vlažnou vodou na konzistenci hořčice. – Přikryjeme potravinářskou folií a dáme na teplé místo (den 1)

  • Po 24 hodinách (den 2) přidáme lžíci mouky a vlažné vody a promícháme.

  • Po dalších 24 hodinách (den 3) odebereme 2 lžíce tvořícího se kvásku a přidáme opět 1 lžíci mouky a 1 lžíci vody.

  • Postup opakujeme až do 6 dne.

  • 6 den si odebereme 2 lžíce kvásku do uzavíratelné skleničky a dáme do lednice. A z další lžíce se už můžeme připravit chléb.

  • Dodržujeme velmi pečlivě hygienu. Kvásek je velmi náchylný na plísně nebo se může zkazit. Pokud se nám to stane, nezoufáme a začneme znova. Mně se to stalo asi 3 krát.


🎬 Na video se můžete podívat zde:






#ryzovykvasek #bezlepkovykvasek #video #celiakarna #bezlepku #glutenfree #gluteifrei #nonglutein #sauerteig #sourdough

94 views0 comments

Recent Posts

See All