Připravila jsem pro vás krátké video o založení bezlepkového kvásku. Kvásek jsem připravila z rýžové mouky. Nebojte, je to velmi jednoduché, jen to dlouho trvá.
Snadné, příprava 6 dní
Suroviny:
Rýžová mouka asi 2 lžíce
Voda
PŘÍPRAVA KVÁSKU:
Do sklenice/misky smícháme 2 lžíce mouky s vlažnou vodou na konzistenci hořčice. – Přikryjeme potravinářskou folií a dáme na teplé místo (den 1)
Po 24 hodinách (den 2) přidáme lžíci mouky a vlažné vody a promícháme.
Po dalších 24 hodinách (den 3) odebereme 2 lžíce tvořícího se kvásku a přidáme opět 1 lžíci mouky a 1 lžíci vody.
Postup opakujeme až do 6 dne.
6 den si odebereme 2 lžíce kvásku do uzavíratelné skleničky a dáme do lednice. A z další lžíce se už můžeme připravit chléb.
Dodržujeme velmi pečlivě hygienu. Kvásek je velmi náchylný na plísně nebo se může zkazit. Pokud se nám to stane, nezoufáme a začneme znova. Mně se to stalo asi 3 krát.
Comments