• Dagmar Matějková

TRESKA TMAVÁ pečená se zeleninou

Tmavou tresku jsem si oblíbila pro její pevnou strukturu a výraznou chuť. Jelikož v mé domácnosti nemáme friťák, ani nesmažíme třeba hranolky apod. rybu obvykle peču s něčím nebo na něčem. Nic proti smaženému jídlu nemám, jen mi vadí to, že pokud se dělá ryba na pánvi, tak olej většinou stříká kolem dokola a raději věnuji svůj čas nějaké zábavě, než gruntování kuchyně po každém druhém jídle.


💡 Tuto úpravu zvládne každý a je velmi variabilní. Zeleninu, ale i druh ryby můžeme volit podle toho, co jsme zrovna koupili. Domnívám se, že jde také o pokrm dietní, ale hlavně výtečně chutná a máte za pár minut hotovo.

  • Velmi snadné, příprava 30 minut, včetně pečení

  • Bez lepku, vajec a laktózy.


Suroviny pro 2 - 3 osoby:

  • 2 - 3 porce čerstvé tmavé tresky

  • sůl, pepř

  • 1 cuketa

  • hrst cherry rajčátek

  • 1 červené cibule

  • 2 stroužky česneku

  • 2 lžíce olivového oleje

  • 1 limeta nebo citron



Postup přípravy:


  • Omyjeme si zeleninu. Cibuli nakrájíme nahrubo, česnek na plátky, cuketě odstraníme lžící semínka a nakrájíme na půlkolečka. Rajčátka nakrájíme na půlky.

  • Dáme do pekáče a osolíme a opepříme.

  • Rybu osolíme a opepříme, položíme na zeleninu. Vše pokapeme olivovým olejem.

  • Dáme do remosky nebo trouby, kterou jsme si rozehřáli na 220 °C. Pečeme, až je ryba hotová, tedy cca. 20 min.

  • Nakonec zakápneme limetovou nebo citronovou šťávou.

Můžeme podávat. My přílohu nepotřebujeme, nicméně pro koho by to bylo málo:-), hodí se třeba bramborová kaše nebo jiné pyré dle naší chuti.




#bezlepku #celiakie #dagmarmatejkovachud #receptarna #receptarnacz #gluteinfrei #glutenfree #ryba #bezvajec #celiakarna #celiakarnacz #bezlaktozy #zdravastrava #ryba #cuketa #jimezdrave #malokalorii

Recent Posts

See All