Máme září a v září většinou začneme pokukovat po dýních. Tedy alespoň já. Miluji tu nádhernou sytou a hřejivou oranžovou barvu.
Dneska na mě jedna dýně v obchodě pokukovala, tak jsem prostě neměla na výběr. Musela jsem si ji vzít a uvařit moji oblíbenou dýňovku. Dýně Hokkaidó má velkou výhodu, že se nemusí loupat. Tím nám usnadní práci a lahodou polévku můžeme mít za chvíli na stole.
Bezlepková dýňový polévka je nejenom lahodná, ale dokáže také pěkně zahřát při někdy chmurných podzimních dnech. Jedná se o polévku, kterou zvládne každý i bez předchozích zkušeností a může vypadat i chutnat jako z luxusní restaurace.
Pokud hledáte potraviny bez lepku a výběrové BIO a Demeter kvalitě, koukněte do našeho 100 % bezlepkového eshopu.
Snadné, do 30 minut na stole
Bez lepku, bez laktózy a masa
SUROVINY na bezlepkovou dýňovou polévku, 4 porce:
Rostlinný olej - dle Vašeho výběru, já jsme použila slunečnicový
1 velká cibule
2 stroužky česneku
řapíkatý celer (2 řapíky)
1 dýně Hokkaidó
sůl, pepř
1 l vody nebo vývaru
1 balení kokosového mléka
1 - 2 lžíce octa
svazek petržele nebo jiné bylinky, semínka na posypání
Chybí vám něco bezlepkového? Nakoupit můžete zde v našem 100 % bezlepkovém eshopu!
POSTUP přípravy bezlepkové dýňové polévky:
Očistíme si zeleninu. Cibuli, česnek a řapíkatý celer nakrájíme najemno.
Dýni dobře umyjeme, odstraníme pevné části od květu a stonku, rozřežeme na 1/2 a odstraníme jadérka. Jde to dobře lžící.
Dýní nakrájíme na kousky, nemusíme nijak úhledně, budeme mixovat.
Necháme v hrnci rozehřát olej a orestujeme cibuli, česnek a řapíkatý celer do růžova.
Přidáme nakrájenou dýni a restujeme asi 1 - 2 minuty. Osolíme a opepříme.
Poté vše zalijeme vývarem nebo vodou a necháme vařit, stačí 5 minut.
Nakonec přidáme kokosové mléko a necháme prohřát.
Polévku rozmixujeme a ochutíme octem, kdo nemá rád, vynechá.
Podáváme ozdobené semínky a bylinkami.
Dobrou chuť!
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments