• Dagmar Matějková

TOFU SE ZELENINOU

Tofu má své příznivce a samozřejmě také své odpůrce, kteří zarytě zůstávají u své masité stravy. Ano, jím také maso, ale občas mě prostě napadne vyzkoušet něco jiného. A to třeba tofu.

  • Velmi snadné, příprava 15 minut

  • Bez lepku, laktózy, vajec a masa

Suroviny pro 2 osoby:

  • 1 balení přírodního tofu

  • 1 menší cibule

  • 1 mrkev

  • 2 zelí pak-choi (balení po 2 ks, obvyklá prodejní síť)

  • 1 lžička kukuřičného škrobu

  • 1 dl vody

  • 1 lžíce sójové omáčky (bez lepku)

  • sůl, pepř

  • 1 lžíce oleje (ne olivový)

Postup přípravy:

  • Důkladně si omyjeme pak-choi pod tekoucí vodou. Očistíme a nakrájíme si zbylou zeleninu. Cibuli nekrájíme na kostičky, ale na tenké měsíčky.

  • Tofu si nakrájíme na sousta. Do studené vody si dáme škrob a dobře jej rozmícháme.

  • Na pánvi si rozehřejeme olej. Přidáme tofu, které restujeme do zlatova. Poté přidáme zeleninu, kterou smažíme asi 1 minutu. Nakonec vše zalijeme škrobovou vodou, zakápneme sójovou omáčkou, osolíme a opepříme. Můžeme podávat.

Jako příloha se hodí bílá rýže nebo rýžové nudle.


#bezlepku #celiakie #dagmarmatejkovachud #receptarna #receptarnacz #gluteinfrei #glutenfree #sojovaomacka #bezlaktozy #celiakarna #celiakarnacz #bezvajec #tofu #provegetariany

Recent Posts

See All