top of page

Bezlepkové ovesné MEZZI RIGATONI s ricottou a špenátem

  • Obrázek autora: Dagmar Matějková
    Dagmar Matějková
  • před 5 hodinami
  • Minut čtení: 2

Jednodušeji to opravdu už nejde. Potřebujete pouze kvalitní bezlepkové těstoviny a pár dalších surovin. A budete mít oběd nebo večeři jako v Itálii. Za 30 minut nemáte, co řešit. Myslím, že v tom nejsem sama, kdo tuto jednoduchou a nesmírně chutnou kombinaci miluje.


Zvládne i ten, kdo nikdy nevařil nebo si prostě ještě nevěří. Základ je jako vždy v surovinách. Čerstvá voňavá ricotta, česnek, špenát. Dobrý italský sýr, třeba Pecorino.


Bezlepkové těstoviny jsou v BIO kvalitě, tyto jsou od italské společnosti Felicia, která vyrábí dokonalé bezlepkové těstoviny velmi často pouze z jedné suroviny. Např. pohankové jsou prostě pouze z pohanky, nic víc. Jak prosté. Koupíte u nás v eshopu.


  • Snadné, příprava cca. 30 minut.

  • Bez lepku, masa a vajec


Bezlepkové ovesné MEZZI RIGATONI s riccotou a špenátem

SUROVINY na bezlepkové MEZZI RIGATONI s ricottou a špenátem (2-3 porce):

  • bezlepkové těstoviny dle Vaší volby

  • 2 lžíce oleje olivový

  • 1 větší cibule

  • 2 stroužky česneku

  • 1 hrnek špenátu (mražený), pokud máte čerstvý chce to pořádnou mísu

  • 1 balení čerstvé ricotty (já jsem nakoupila v Gran Moravii)

  • sýr na strouhání (Pecorino nebo Parmezán)

  • sůl a pepř


Bezlepkové ovesné MEZZI RIGATONI s riccotou a špenátem

Chybí vám něco bezlepkového? Nakoupit můžete zde v našem 100 % bezlepkovém eshopu!

Bezlepkové ovesné MEZZI RIGATONI s riccotou a špenátem

POSTUP přípravy na bezlepkové MEZZI RIGATONI s ricottou a špenátem:

  • Cibuli a česnek nakrájíme. Obojí jsem nakrájela na tenké plátky.

  • Špenát necháme povolit, pokud máme mražený, následně vymačkáme vodu. Pokud máme čerstvý pořádně propereme.

  • Připravíme si vykapanou ricottu.

  • Dáme si vařit těstoviny, dle návodu.

  • Na rozehřátou pánev nalijeme olivový olej a rychle orestujeme cibuli a česnek, lehce do růžova. Poté přidáme špenát, osolíme a opepříme. Prohřejeme, není potřeba dlouho vařit, zničíme tím vitamíny.

  • Nakonec přidáme ricottu, kterou opět jen prohřejeme.

  • Uvařené těstoviny dáme do pánve - už nevaříme a párkrát vše prohodíme, až se nám vše dobře spojí.

  • Rozdělíme na porce a dozdobíme čerstvě nastrouhaným sýrem.


K podávání se hodí zeleninový salát, třeba fenyklový.


17.3.2025 vyšla moje druhá bezlepková kuchařka DELIKÁTNĚ A ZDRAVĚ BEZ LEPKU. Koupit si ji můžete buď v našem bezlepkovém eshop.celiakarna.cz nebo u většiny knihkupců v České republice a na Slovensku.

Delikátně a zdravě bez lepku, kuchařka, Dagmar Matějková

Moji anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇


A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.

© 2020-2025 Matricaria Chamomilla s.r.o., All rights reserved

Matricaria Chamomilla s.r.o.

Ing. Dagmar Matějková Chudárková, Jednatelka společnosti

Sídlo: Jaromírova 588/32, 128 00  Praha 2, Česká Republika  

IČO: 023 62 597, DIČ: CZ 023 62 597 (plátce DPH) 

Spisová značka: C 218592 vedená u Městského soudu v Praze   

Kontaktní e-mail: info@celiakarna.cz    

  • YouTube
  • Spotify
  • Celiakarna
  • Celiakarna.cz
bottom of page