Bezlepkové ovesné MEZZI RIGATONI s ricottou a špenátem
- Dagmar Matějková
- před 5 hodinami
- Minut čtení: 2
Jednodušeji to opravdu už nejde. Potřebujete pouze kvalitní bezlepkové těstoviny a pár dalších surovin. A budete mít oběd nebo večeři jako v Itálii. Za 30 minut nemáte, co řešit. Myslím, že v tom nejsem sama, kdo tuto jednoduchou a nesmírně chutnou kombinaci miluje.
Zvládne i ten, kdo nikdy nevařil nebo si prostě ještě nevěří. Základ je jako vždy v surovinách. Čerstvá voňavá ricotta, česnek, špenát. Dobrý italský sýr, třeba Pecorino.
Bezlepkové těstoviny jsou v BIO kvalitě, tyto jsou od italské společnosti Felicia, která vyrábí dokonalé bezlepkové těstoviny velmi často pouze z jedné suroviny. Např. pohankové jsou prostě pouze z pohanky, nic víc. Jak prosté. Koupíte u nás v eshopu.
Snadné, příprava cca. 30 minut.
Bez lepku, masa a vajec

SUROVINY na bezlepkové MEZZI RIGATONI s ricottou a špenátem (2-3 porce):
bezlepkové těstoviny dle Vaší volby
2 lžíce oleje olivový
1 větší cibule
2 stroužky česneku
1 hrnek špenátu (mražený), pokud máte čerstvý chce to pořádnou mísu
1 balení čerstvé ricotty (já jsem nakoupila v Gran Moravii)
sýr na strouhání (Pecorino nebo Parmezán)
sůl a pepř

Chybí vám něco bezlepkového? Nakoupit můžete zde v našem 100 % bezlepkovém eshopu!

POSTUP přípravy na bezlepkové MEZZI RIGATONI s ricottou a špenátem:
Cibuli a česnek nakrájíme. Obojí jsem nakrájela na tenké plátky.
Špenát necháme povolit, pokud máme mražený, následně vymačkáme vodu. Pokud máme čerstvý pořádně propereme.
Připravíme si vykapanou ricottu.
Dáme si vařit těstoviny, dle návodu.
Na rozehřátou pánev nalijeme olivový olej a rychle orestujeme cibuli a česnek, lehce do růžova. Poté přidáme špenát, osolíme a opepříme. Prohřejeme, není potřeba dlouho vařit, zničíme tím vitamíny.
Nakonec přidáme ricottu, kterou opět jen prohřejeme.
Uvařené těstoviny dáme do pánve - už nevaříme a párkrát vše prohodíme, až se nám vše dobře spojí.
Rozdělíme na porce a dozdobíme čerstvě nastrouhaným sýrem.
K podávání se hodí zeleninový salát, třeba fenyklový.
17.3.2025 vyšla moje druhá bezlepková kuchařka DELIKÁTNĚ A ZDRAVĚ BEZ LEPKU. Koupit si ji můžete buď v našem bezlepkovém eshop.celiakarna.cz nebo u většiny knihkupců v České republice a na Slovensku.
