Bezlepkové LASAGNE RICOTTA ŠPENÁT
- Dagmar Matějková
- 23. 3.
- Minut čtení: 2
Bezlepkové lasagne jsou sázka na jistotu. Ať už masové, zeleninové nebo třeba tyto, v mojí asi nejoblíbenější kombinaci, ricotta špenát.
Nejedná se o nic složitého, jen je potřeba dodržet pár základních zásad. Pláty lasagní nedávat na dno pekáče, ani jako poslední vrstvu. Ano, budou tvrdé. Dále mít dostatek tekutiny, ideálně domácí vývar a samozřejmě lasagne není potřeba předvařovat.
Jako vždy, základ je mít kvalitní suroviny a potom to už bude hračka. Na bezlepkové lasagne nedávám bešamel, mám za to, že už je tam mouky dost a raději přidám sýr. Kdo si lasagne bez bešamelu nedokáže představit, udělá si je s bešamelem.
Bezlepkové lasagne jsem použila od společnosti Granoro, které máme v našem eshop.celiakarna.cz.
Upečené lasagne doplníme o salát dle vlastního výběru a máme skvělou večeři nebo oběd v italském stylu.
Pokud hledáte BIO bezlepkový eshop, kde všechny vychytávky na bezlepkové vaření a pečení samozřejmě máme, můžete navštívit náš eshop.celiakarna.cz.
A pokud bydlíte v Praze, tak se zastavte v našem bezlepkovém obchodě v Holešovicích na adrese: Šternberkova 1352/12, 170 00 Praha 7.
Otevřeno máme PO-PÁ: 10.00 - 15.00. Preferujeme platbu kartou.
Snadné, příprava 20 minut, pečení cca. 40 minut.
Bez lepku, vajec a bez masa

SUROVINY na bezlepkové LASAGNE (4 porce):
bezlepkové lasagne např. od společnosti Granoro - nepoužila jsem celé balení
1 balení listového špenátu (mražený), pokud použijete čerstvý je potřeba alespoň 2 balení
2 řapíky celeru (řapíkatý celer)
1 cibule
1 stroužek česneku
2 balení ricotty
1 hrnek nastrouhané mozzarelly nebo parmezánu
asi hrnek vývaru (zeleninový)
sůl a pepř
Chybí Vám něco bezlepkového? Nakoupit můžete zde v našem 100 % bezlepkovém eshopu!

POSTUP přípravy na bezlepkové LASAGNE:
Předehřejeme si troubu na 180 °C.
Mezitím si očistíme řapíkatý celer, cibuli a česnek. Nakrájíme najemno.
Na oleji si orestujeme řapíkatý celer, cibuli a česnek. Restujeme do růžova, Jakmile máme hotovo, přidáme povolený špenát, osolíme a opepříme.
Jakmile je špenát prohřátý, přidáme ricottu a vše promícháme.
Do připraveného pekáče začneme vše vrstvit. Nejdříve na dno dáme špenátovou hmotu, poté lasagne, lehce pokropíme vývarem, dáme vrstvu sýra a postup opakujeme. Poslední vrstva bude špenát a vše bohatě posypeme sýrem.
Přikryjeme třeba alobalem a dáme péct. Pečeme asi 30 minut, poté sundáme alobal a dopékáme dozlatova.
Ihned podáváme, ideálně se salátem třeba z fenyklu.

Nemáte doma bezlepkové těstoviny, jedno-druhové bezlepkové mouky nebo třeba bavlněný BIO pytlík na chleba, ve kterém můžete Vaše bezlepkové chleby skladovat? Vyzkoušejte náš bezlepkový eshop.celikarna.cz
Přeji Vám úspěšné vaření.
Už jste navštívili náš nový bezlepkový obchod v Praze?

Adresa: Šternberkova 1352/12, 170 00 Praha 7 - Holešovice, Tramvaj: Veletržní palác, Metro: Vltavská
Po - Pá: 10.00 - 15.00
Preferujeme platbu kartou.
17.3.2025 vychází moje druhá bezlepková kuchařka DELIKÁTNĚ A ZDRAVĚ BEZ LEPKU. Koupit si ji můžete buď v našem bezlepkovém eshop.celiakarna.cz nebo u většiny knihkupců v České republice a na Slovensku.

Moji anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments