top of page

Bezlepková PIZZA celozrnná

Obrázek autora: Dagmar MatějkováDagmar Matějková

Kdo peče a vaří bezlepkově, velmi dobře ví, že bezlepková pizza se obvykle nedá jíst. V restauracích ji raději ani nenabízí, pokud ano - a pizzař s bezlepkem nemá zkušenost, je to kulantně řečeno rozpačité. Tím samozřejmě netvrdím, že neexistují výjimky.


A domácí výtvory jsou často na hony vzdáleny tomu, co si mnozí z nás pamatují z minulosti.


Tato bezlepková pizza je z jednodruhových bezlepkových mouk a je senzační. Měkká, ale na okrajích křupavá, tenká a vláčná. Co více si přát. Dokonce nezůstaly ani okraje, jen prázdné talíře.


Bezlepková PIZZA celozrnná

Jako obvykle základ a chuť je v kvalitních surovinách. My jsme použili prémiovou šunku a italský salám, olivy a domácí omáčku z pečených rajčat a česneku.


Pokud hledáte BIO bezlepkový eshop, kde všechny vychytávky na bezlepkové pečení samozřejmě máme, můžete navštívit náš eshop.celiakarna.cz. 


A v případě, že bydlíte v Praze, tak se zastavte v našem bezlepkovém obchodě v Holešovicích na adrese: Šternberkova 1352/12, 170 00 Praha 7.


Otevřeno máme PO-PÁ: 10.00 - 15.00. Preferujeme platbu kartou.


  • Snadné. Příprava 10 minut + kynutí asi hodina a pečení cca. 10 minut.

  • Bez lepku


Bezlepková PIZZA celozrnná

Suroviny na přípravu bezlepkové pizzy:


Bezlepková PIZZA celozrnná

Postup přípravy bezlepkové pizzy:

  • Připravíme si suché přísady.

  • Z psylia a vody si uděláme gel, který přidáme k suchým přísadám do mísy robota.

  • Na střední rychlost necháme těsto pomalu zpracovat robotem, dle potřeby přidáme vodu, pokud je těsto příliš tuhé. Nezapomeneme do těsta přidat ocet a olivový olej.

  • Těsto hněteme asi 5 minut.

  • Jakmile máme hotovo, necháme těsto na teplém místě asi 45 minut vykynout. Čas je orientační.

  • Troubu si rozehřejeme na 250 °C a na plech s pečícím papírem připravíme korpus pizzy. Jde to dobře, pokud máme ruce potřené olivovým olejem.

  • Následně těsto potřeme např. sugem - já jsme použila pastu z pečených rajčat a česneku, dále přidáme šunku, olivy, italský pikantní salám, rajčátka a mozzarellu. Nebo to, co máme rádi.

  • Pizzu pečeme asi 10 minut.


Okamžitě podáváme.


Bezlepková PIZZA celozrnná

Dobrou chuť přeji!


Už jste navštívili náš nový bezlepkový obchod v Praze?

Bezlepkový obchod Šternberkova 12, Praha 7

Adresa: Šternberkova 1352/12, 170 00 Praha 7 - Holešovice, Tramvaj: Veletržní palác, Metro: Vltavská

Po - Pá: 10.00 - 15.00

Preferujeme platbu kartou.


Virtuální prohlídka


A pokud se chcete po obchodě virtuálně projít a dozvědět se nějaké informace o bezlepku nebo třeba o tom, co to je kvalita Demeter, podívejte se na podcast bezlepkářek, které obchod navštívily a natočily asi 30 minutové video. Najdete níže nebo třeba na instagramu @bezlepkarky_podcast.



Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇



A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.



📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.



387 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comentários


© 2020-2025 Matricaria Chamomilla s.r.o., All rights reserved

Matricaria Chamomilla s.r.o.

Ing. Dagmar Matějková Chudárková, Jednatelka společnosti

Sídlo: Jaromírova 588/32, 128 00  Praha 2, Česká Republika  

IČO: 023 62 597, DIČ: CZ 023 62 597 (plátce DPH) 

Spisová značka: C 218592 vedená u Městského soudu v Praze   

Kontaktní e-mail: info@celiakarna.cz    

  • YouTube
  • Spotify
  • Celiakarna
  • Celiakarna.cz
bottom of page