Kdo peče a vaří bezlepkově, velmi dobře ví, že bezlepková pizza se obvykle nedá jíst. V restauracích ji raději ani nenabízí, pokud ano - a pizzař s bezlepkem nemá zkušenost, je to kulantně řečeno rozpačité. Tím samozřejmě netvrdím, že neexistují výjimky.
A domácí výtvory jsou často na hony vzdáleny tomu, co si mnozí z nás pamatují z minulosti.
Tato bezlepková pizza je z jednodruhových bezlepkových mouk a je senzační. Měkká, ale na okrajích křupavá, tenká a vláčná. Co více si přát. Dokonce nezůstaly ani okraje, jen prázdné talíře.

Jako obvykle základ a chuť je v kvalitních surovinách. My jsme použili prémiovou šunku a italský salám, olivy a domácí omáčku z pečených rajčat a česneku.
Pokud hledáte BIO bezlepkový eshop, kde všechny vychytávky na bezlepkové pečení samozřejmě máme, můžete navštívit náš eshop.celiakarna.cz.
A v případě, že bydlíte v Praze, tak se zastavte v našem bezlepkovém obchodě v Holešovicích na adrese: Šternberkova 1352/12, 170 00 Praha 7.
Otevřeno máme PO-PÁ: 10.00 - 15.00. Preferujeme platbu kartou.
Snadné. Příprava 10 minut + kynutí asi hodina a pečení cca. 10 minut.
Bez lepku

Suroviny na přípravu bezlepkové pizzy:
3/4 hrnku prosné mouky
1 hrnek tapiokové mouky nebo škrobu
1/2 hrnku teffové mouky
2 lžičky psylia (já jsem použila mleté)
1 lžička cukru
1 lžička soli
asi 1 1/4 hrnku vlažné filtrované vody
1 balení droždí (sušené)
1 lžička octa
2 lžíce olivového oleje
dále si připravíme např. šunku, salám, olivy, rajčatové sugo, sýry, rajčata, vejce, smetanu atd. prostě to, co máme na pizze rádi

Postup přípravy bezlepkové pizzy:
Připravíme si suché přísady.
Z psylia a vody si uděláme gel, který přidáme k suchým přísadám do mísy robota.
Na střední rychlost necháme těsto pomalu zpracovat robotem, dle potřeby přidáme vodu, pokud je těsto příliš tuhé. Nezapomeneme do těsta přidat ocet a olivový olej.
Těsto hněteme asi 5 minut.
Jakmile máme hotovo, necháme těsto na teplém místě asi 45 minut vykynout. Čas je orientační.
Troubu si rozehřejeme na 250 °C a na plech s pečícím papírem připravíme korpus pizzy. Jde to dobře, pokud máme ruce potřené olivovým olejem.
Následně těsto potřeme např. sugem - já jsme použila pastu z pečených rajčat a česneku, dále přidáme šunku, olivy, italský pikantní salám, rajčátka a mozzarellu. Nebo to, co máme rádi.
Pizzu pečeme asi 10 minut.
Okamžitě podáváme.

Dobrou chuť přeji!
Už jste navštívili náš nový bezlepkový obchod v Praze?

Adresa: Šternberkova 1352/12, 170 00 Praha 7 - Holešovice, Tramvaj: Veletržní palác, Metro: Vltavská
Po - Pá: 10.00 - 15.00
Preferujeme platbu kartou.
Virtuální prohlídka
A pokud se chcete po obchodě virtuálně projít a dozvědět se nějaké informace o bezlepku nebo třeba o tom, co to je kvalita Demeter, podívejte se na podcast bezlepkářek, které obchod navštívily a natočily asi 30 minutové video. Najdete níže nebo třeba na instagramu @bezlepkarky_podcast.
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comentários