top of page

Bezlepkové BULKY a rybí Burger

  • Obrázek autora: Dagmar Matějková
    Dagmar Matějková
  • před 35 minutami
  • Minut čtení: 2

Z jedno-druhovek

Měli jsme chuť na rybí Burger, tak to přece nebudeme dělat z kupovaných bezlepkových bulek.

Měla jsem ještě v lednici zbylé bílky z přípravy bezlepkového Tiramisu, samozřejmě jsem je také použila.

Bezlepkové BULKY na rybí Burger

Bezlepkové bulky se povedly znamenitě. Tentokrát jsme použila čerstvé droždí a kynuly opravdu moc pěkně. Jsou vláčné, chutné a skvěle doplnily rybu s remuládou a zeleninou.

Kdo nemá rád rybu, udělá si klasiku nebo použije třeba Halloumi, lilek nebo třeba veg-Burger.


  • Snadné, příprava do 15 minut plus kynutí a pečení, dohromady asi 1,5 hodiny + příprava ryby a zeleniny

  • Bez lepku


SUROVINY na bezlepkové bulky:

  • 1 a 1/2 hrnku tapiokové mouky

  • 1/2 hrnku prosné (jahelné) mouky použila jsem mouku z hnědého prosa

  • 1/2 hrnku pohankové mouky

  • 1 vejce a 2 bílky (pokud nemáte bílky dejte 1 celé vejce)

  • 1 hrnek mléka

  • 1 lžička soli (Himalájská nebo mořská)

  • 1/2 balení čerstvého droždí

  • 1 lžíce psylia

  • 1 lžička xantanu

  • 1 lžička třtinového cukru nebo medu

  • 1 lžička octu (na neutralizaci chuti a vůně droždí)

Bezlepkové BULKY na rybí Burger

SUROVINY na naplnění bezlepkového Burgeru:

  • Tmavá treska nebo jiná ryba, kterou máte rádi - porce dle počtu strávníků

  • 1 zakysaná smetana

  • 1 červená cibule

  • hrst salátu (na porci)

  • kyselé okurky - podle velikosti, např. 3 větší

  • dijonská hořčice dle chuti

  • sůl a pepř

  • olej nebo přepuštěné máslo na opečení ryby

  • citrónová šťáva

Chybí vám něco bezlepkového? Nakoupit můžete zde v našem 100 % bezlepkovém eshopu!

POSTUP přípravy na bezlepkové bulky a Burger:

  • Začneme bulkami. Připravíme si kvásek. Tz. do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme sladidlo a asi lžíci mouky.

  • Mezitím si připravíme suché přísady, vše dáme do kuchyňského robota a jakmile je kvásek hotov, poznáme to tak, že mléko ožilo a nabobtnalo, kvásek přidáme k suchým přísadám. Začneme zpracovávat těsto a postupně přidáme vejce, trvá to asi 10 minut.

  • Pokud by těsto bylo příliš tuhé, přidáme tekutinu - mléko nebo vodu.

  • Těsto necháme kynout na teplém místě pod utěrkou.

  • Využijeme čas a připravíme si zeleninu. Cibuli nakrájíme na tenké plátky, salát natrháme a samozřejmě si připravíme remuládu.

  • Je to snadné. Metličkou prošleháme zakysanou smetanu s hořčicí, osolíme, opepříme a přidáme najemno nakrájené okurky.

  • Po vykynutí těsta vytvarujeme kuličky, které dáme na pečící papír a pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 °C, až nám zezlátnou.

  • Při pečení si připravíme rybu. Rybu stačí osolit, opepřit a osmažit na oleji nebo přepuštěném másle. Nakonec zastříkneme citronovou šťávu.

  • Jakmile máme upečeno, housky necháme vychladnout a naplníme. Nejdříve je potřeme remuládou, poté můžeme vrstvit dle chuti.


A nyní si vychutnáme domácí bezlepkové Burgery.

Bezlepkové BULKY na rybí Burger
17.3.2025 vyšla moje druhá bezlepková kuchařka DELIKÁTNĚ A ZDRAVĚ BEZ LEPKU. Koupit si ji můžete buď v našem bezlepkovém eshop.celiakarna.cz nebo u většiny knihkupců v České republice a na Slovensku.

Delikátně a zdravě bez lepku, Dagmar Matějková


Comments


© 2020-2025 Matricaria Chamomilla s.r.o., All rights reserved

Matricaria Chamomilla s.r.o.

Ing. Dagmar Matějková Chudárková, Jednatelka společnosti

Sídlo: Jaromírova 588/32, 128 00  Praha 2, Česká Republika  

IČO: 023 62 597, DIČ: CZ 023 62 597 (plátce DPH) 

Spisová značka: C 218592 vedená u Městského soudu v Praze   

Kontaktní e-mail: info@celiakarna.cz    

  • YouTube
  • Spotify
  • Celiakarna
  • Celiakarna.cz
bottom of page