Bezlepkové LINQUINE ve stylu Aglio Olio e Peperoncino s krevetami
- Dagmar Matějková

- před 6 dny
- Minut čtení: 2
Potřebujete pouze kvalitní bezlepkové těstoviny a pár dalších surovin a v tomto případě opravdu kvalitní je myšleno - skutečně v TOP kvalitě. Zde se nic nedá schovat.
Bezlepkové těstoviny jsou alfa a omega receptu a jak všichni víme, najít dobré a kvalitní bezlepkové těstoviny, to už potřebuje trochu cviku. Ale tak je to u každého vaření, čím kvalitnější suroviny, tím méně toho bude potřeba ladit.
Za 30 minut nemáte, co řešit. A to si ještě stihnete, při vaření, dát sklenku vína.
Jedná se o notoricky známý recept, jen si dovoluji upozornit, že pokud pracujeme s plody moře, v našem případě s krevetami, nedáváme na těstoviny sýr.
Bezlepkové těstoviny jsou v BIO kvalitě, tyto jsou od italské společnosti Felicia, která vyrábí dokonalé bezlepkové těstoviny velmi často pouze z jedné suroviny. Koupíte u nás v eshopu.
Snadné, příprava cca. 30 minut.
Bez lepku, laktózy a vajec

SUROVINY na bezlepkové LINQUINE ve stylu Aglio Olio e Peperoncino s krevetami, 2 - 3 porce:
bezlepkové těstoviny dle Vaší volby, já jsem použila Felicia, Linquine ovesné
2 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
2 chilli papričky (čerstvé)
1 hrnek krevet (čerstvé)
1 hrst petrželky
sůl a pepř
kdo chce, může přidat kousek másla - nemusí být
na zakápnutí použijeme limetu - opět, kdo nechce, tak ji tam nedává

Chybí vám něco bezlepkového? Nakoupit můžete zde v našem 100 % bezlepkovém eshopu!

POSTUP přípravy na bezlepkové LINQUINE ve stylu Aglio Olio e Peperoncino s krevetami:
Česnek nasekáme na jemné kostičky. Chilli papričky zbavíme semen a nakrájíme najemno.
Dáme si vařit těstoviny, dle návodu. Necháme si stranou trošku vody z vaření těstovin.
Na rozehřátou pánev nalijeme olivový olej a rychle orestujeme česnek s chilli papričkami - česnek se nesmí spálit. Následně přidáme krevety a rychle je orestujeme, že jsou hotové poznáme tak, že budou růžové.
Uvařené těstoviny přidáme ke krevetám a dobře promícháme, přidáme trochu vody z vaření těstovin.
Nakonec dozdobíme petrželkou, můžeme zakápnou limetou a ihned podáváme.
K podávání se hodí zeleninový salát, třeba fenyklový, okurkový, míchaný nebo jaký máte rádi.
17.3.2025 vyšla moje druhá bezlepková kuchařka DELIKÁTNĚ A ZDRAVĚ BEZ LEPKU. Koupit si ji můžete buď v našem bezlepkovém eshop.celiakarna.cz nebo u většiny knihkupců v České republice a na Slovensku.








Komentáře