top of page

Bezlepkové LINQUINE ve stylu Aglio Olio e Peperoncino s krevetami

  • Obrázek autora: Dagmar Matějková
    Dagmar Matějková
  • před 6 dny
  • Minut čtení: 2

Potřebujete pouze kvalitní bezlepkové těstoviny a pár dalších surovin a v tomto případě opravdu kvalitní je myšleno - skutečně v TOP kvalitě. Zde se nic nedá schovat.


Bezlepkové těstoviny jsou alfa a omega receptu a jak všichni víme, najít dobré a kvalitní bezlepkové těstoviny, to už potřebuje trochu cviku. Ale tak je to u každého vaření, čím kvalitnější suroviny, tím méně toho bude potřeba ladit.


Za 30 minut nemáte, co řešit. A to si ještě stihnete, při vaření, dát sklenku vína.


Jedná se o notoricky známý recept, jen si dovoluji upozornit, že pokud pracujeme s plody moře, v našem případě s krevetami, nedáváme na těstoviny sýr.


Bezlepkové těstoviny jsou v BIO kvalitě, tyto jsou od italské společnosti Felicia, která vyrábí dokonalé bezlepkové těstoviny velmi často pouze z jedné suroviny. Koupíte u nás v eshopu.


  • Snadné, příprava cca. 30 minut.

  • Bez lepku, laktózy a vajec


Bezlepkové LINQUINE ve stylu Aglio Olio e Peperoncino s krevetami

SUROVINY na bezlepkové LINQUINE ve stylu Aglio Olio e Peperoncino s krevetami, 2 - 3 porce:


  • bezlepkové těstoviny dle Vaší volby, já jsem použila Felicia, Linquine ovesné

  • 2 lžíce olivového oleje

  • 2 stroužky česneku

  • 2 chilli papričky (čerstvé)

  • 1 hrnek krevet (čerstvé)

  • 1 hrst petrželky 

  • sůl a pepř

  • kdo chce, může přidat kousek másla - nemusí být

  • na zakápnutí použijeme limetu - opět, kdo nechce, tak ji tam nedává


Bezlepkové LINQUINE ve stylu Aglio Olio e Peperoncino s krevetami
Chybí vám něco bezlepkového? Nakoupit můžete zde v našem 100 % bezlepkovém eshopu!

Bezlepkové LINQUINE ve stylu Aglio Olio e Peperoncino s krevetami

POSTUP přípravy na bezlepkové LINQUINE ve stylu Aglio Olio e Peperoncino s krevetami:

  • Česnek nasekáme na jemné kostičky. Chilli papričky zbavíme semen a nakrájíme najemno.

  • Dáme si vařit těstoviny, dle návodu. Necháme si stranou trošku vody z vaření těstovin.

  • Na rozehřátou pánev nalijeme olivový olej a rychle orestujeme česnek s chilli papričkami - česnek se nesmí spálit. Následně přidáme krevety a rychle je orestujeme, že jsou hotové poznáme tak, že budou růžové.

  • Uvařené těstoviny přidáme ke krevetám a dobře promícháme, přidáme trochu vody z vaření těstovin.

  • Nakonec dozdobíme petrželkou, můžeme zakápnou limetou a ihned podáváme.


K podávání se hodí zeleninový salát, třeba fenyklový, okurkový, míchaný nebo jaký máte rádi.


17.3.2025 vyšla moje druhá bezlepková kuchařka DELIKÁTNĚ A ZDRAVĚ BEZ LEPKU. Koupit si ji můžete buď v našem bezlepkovém eshop.celiakarna.cz nebo u většiny knihkupců v České republice a na Slovensku.

Delikátně a zdravě bez lepku, kuchařka, Dagmar Matějková

Moji anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇


A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.

Komentáře


© 2020-2025 Matricaria Chamomilla s.r.o., All rights reserved

Matricaria Chamomilla s.r.o.

Ing. Dagmar Matějková Chudárková, Jednatelka společnosti

Sídlo: Jaromírova 588/32, 128 00  Praha 2, Česká Republika  

IČO: 023 62 597, DIČ: CZ 023 62 597 (plátce DPH) 

Spisová značka: C 218592 vedená u Městského soudu v Praze   

Kontaktní e-mail: info@celiakarna.cz    

  • YouTube
  • Spotify
  • Celiakarna
  • Celiakarna.cz
bottom of page