top of page

Bezlepkové LINQUINE ve stylu Aglio Olio e Peperoncino s krevetami

  • Obrázek autora: Dagmar Matějková
    Dagmar Matějková
  • 26. 10.
  • Minut čtení: 2

Potřebujete pouze kvalitní bezlepkové těstoviny a pár dalších surovin a v tomto případě opravdu kvalitní je myšleno - skutečně v TOP kvalitě. Zde se nic nedá schovat.


Bezlepkové těstoviny jsou alfa a omega receptu a jak všichni víme, najít dobré a kvalitní bezlepkové těstoviny, to už potřebuje trochu cviku. Ale tak je to u každého vaření, čím kvalitnější suroviny, tím méně toho bude potřeba ladit.


Za 30 minut nemáte, co řešit. A to si ještě stihnete, při vaření, dát sklenku vína.


Jedná se o notoricky známý recept, jen si dovoluji upozornit, že pokud pracujeme s plody moře, v našem případě s krevetami, nedáváme na těstoviny sýr.


Bezlepkové těstoviny jsou v BIO kvalitě, tyto jsou od italské společnosti Felicia, která vyrábí dokonalé bezlepkové těstoviny velmi často pouze z jedné suroviny. Koupíte u nás v eshopu.


  • Snadné, příprava cca. 30 minut.

  • Bez lepku, laktózy a vajec


Bezlepkové LINQUINE ve stylu Aglio Olio e Peperoncino s krevetami

SUROVINY na bezlepkové LINQUINE ve stylu Aglio Olio e Peperoncino s krevetami, 2 - 3 porce:


  • bezlepkové těstoviny dle Vaší volby, já jsem použila Felicia, Linquine ovesné

  • 2 lžíce olivového oleje

  • 2 stroužky česneku

  • 2 chilli papričky (čerstvé)

  • 1 hrnek krevet (čerstvé)

  • 1 hrst petrželky 

  • sůl a pepř

  • kdo chce, může přidat kousek másla - nemusí být

  • na zakápnutí použijeme limetu - opět, kdo nechce, tak ji tam nedává


Bezlepkové LINQUINE ve stylu Aglio Olio e Peperoncino s krevetami
Chybí vám něco bezlepkového? Nakoupit můžete zde v našem 100 % bezlepkovém eshopu!

Bezlepkové LINQUINE ve stylu Aglio Olio e Peperoncino s krevetami

POSTUP přípravy na bezlepkové LINQUINE ve stylu Aglio Olio e Peperoncino s krevetami:

  • Česnek nasekáme na jemné kostičky. Chilli papričky zbavíme semen a nakrájíme najemno.

  • Dáme si vařit těstoviny, dle návodu. Necháme si stranou trošku vody z vaření těstovin.

  • Na rozehřátou pánev nalijeme olivový olej a rychle orestujeme česnek s chilli papričkami - česnek se nesmí spálit. Následně přidáme krevety a rychle je orestujeme, že jsou hotové poznáme tak, že budou růžové.

  • Uvařené těstoviny přidáme ke krevetám a dobře promícháme, přidáme trochu vody z vaření těstovin.

  • Nakonec dozdobíme petrželkou, můžeme zakápnou limetou a ihned podáváme.


K podávání se hodí zeleninový salát, třeba fenyklový, okurkový, míchaný nebo jaký máte rádi.


17.3.2025 vyšla moje druhá bezlepková kuchařka DELIKÁTNĚ A ZDRAVĚ BEZ LEPKU. Koupit si ji můžete buď v našem bezlepkovém eshop.celiakarna.cz nebo u většiny knihkupců v České republice a na Slovensku.

Delikátně a zdravě bez lepku, kuchařka, Dagmar Matějková

Moji anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇


A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.

1 komentář


Osborn Tyler
Osborn Tyler
(18. 11.)

Jako hráč, který rád zkouší mezinárodní online casino, musím říct, že mezinárodní platformy mi otevřely úplně nový svět možností. Česká kasina jsou fajn, ale nabídka her je často omezená. V zahraničních casinech ale narazím klidně na 5000+ titulů, živé stoly 24/7 a hlavně bonusy, které u nás kvůli regulacím nejsou. Líbí se mi i to, že si můžu vybrat kasino s licencí MGA nebo Curacao a hrát s hráči z celého světa. Jedinou nevýhodou je občas angličtina a platby v EUR, ale dá se na to rychle zvyknout. Pro mě jsou mezinárodní online casina rozhodně nová příležitost, která stojí za to.

To se mi líbí

© 2020-2025 Matricaria Chamomilla s.r.o., All rights reserved

Matricaria Chamomilla s.r.o.

Ing. Dagmar Matějková Chudárková, Jednatelka společnosti

Sídlo: Jaromírova 588/32, 128 00  Praha 2, Česká Republika  

IČO: 023 62 597, DIČ: CZ 023 62 597 (plátce DPH) 

Spisová značka: C 218592 vedená u Městského soudu v Praze   

Kontaktní e-mail: info@celiakarna.cz    

  • YouTube
  • Spotify
  • Celiakarna
  • Celiakarna.cz
bottom of page