Tak se tedy přiznám. Vyšel až na druhý pokus. První letěl do koše. Vypadal, že je dokonale propečen, ale nebyl.
Dnes už to vyšlo. Má nádherně křupavou kůrku a uvnitř je báječně měkký a vláčný. Téměř by člověk nepoznal, že je to bezlepkový.
Smíchala jsem si svoji vlastní bezlepkovou moučnou směs, kdo preferuje koupenou směs, může ji samozřejmě použít.
Snadné, příprava včetně pečení 2 hodiny
Bez lepku a bez masa
SUROVINY na bezlepkový chléb:
1 a 1/2 hrnku bezlepkové mouky (smíchala jsem rýžovou, čočkovou, pohankovou, kukuřičnou mouku a kukuřičný škrob) v nějakém poměru, jak mi to pod ruku padlo:-)
1 lžíce psyllia
1 balení sušeného droždí
1 lžička soli
2 lžíce bílého jogurtu
cca. 1 hrnek vody
2 lžíce olivového oleje
POSTUP na přípravu toustového chleba bez lepku:
Připravíme si formu na toastový chléb. Já mám silikonovou.
Sušené droždí si rozpustíme ve vlažné vodě.
Suché přísady si promícháme a dáme do robotu.
Přidáme mokré přísady a necháme robot nebo naše ruce pracovat. Asi tak 5 minut.
Těsto jsem nechala cca. 20 minut odpočinou. Pak jsem ho ještě jednou, tentokrát vařečkou prohnětla.
Poté jsem ho dala do formy a nechala nakynout.
Troubu jsem si předehřála na 220 °C a dala jsem do ní také nádobku s vodou.
Jakmile je těsto vykynuté, pečeme cca. 1 hodinu. Mě peče trouba nějak pomalu, někdo bude mít hotovo dříve.
Jakmile máme upečeno, necháme na mřížce vychladnout.
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments