top of page

Bezlepkový STEAK Z TUŇÁKA s cuketou

Obrázek autora: Dagmar MatějkováDagmar Matějková

Aktualizováno: 4. 11. 2022

Čerstvý steak z tuňáka s grilovanou cuketou vykouzlíte za 20 minut. Jídlo je to famózní a hlavně zvládne úplně každý. Můj tip je grilovat cuketu "na sucho" a následně ji dát do kvalitního panenského olivového oleje, s něčím. Mohou to být bylinky, česnek nebo jen trocha soli a pepře. Cuketa zůstane křupavá, ale olivový olej "s něčím" ji dodá skvělou chuť.


Osobně nemám ráda v restauracích grilovanou zeleninu, která obvykle postrádá chuť a vůni. V olivovém oleji "koupu" veškerou grilovanou zeleninu. Našimi nejoblíbenějšími kousky jsou cukety a paprika, ale samozřejmě chutnat bude také lilek, mrkev atd. U lilku pozor na nasákavost. Oliváč vypije:-).


  • Velmi snadné, příprava 20 minut

  • Bez lepku, vajec a laktózy.


Suroviny pro 2 osoby


Ryba:

  • 2 porce čerstvého tuňáka

  • sůl, pepř

  • 1 lžíce olivového oleje

  • 1 citron nebo limeta


Bezlepkový STEAK Z TUŇÁKA s cuketou

Cuketa grilovaná:

  • 1 cuketa

  • sůl, pepř

  • olivový olej

  • a podle chuti česnek, koření, bylinky apod.


Postup přípravy:


Ryba:

  • Rybu necháme dojít pokojové teploty, já ji marinuji v olivovém oleji.

  • Před tepelnou úpravou osolíme a opepříme.

  • Rybu připravíme na pánvi, kterou jsme si dobře zahřáli. Pokud jsme marinovali v oleji, není potřeba olej přidávat. Tuňáka dělám Medium - tedy střed je růžový. Příprava trvá asi 1 minutu rychlého restování na každé straně. Pánev musí být opravdu horká!

  • Tuňák bude suchý, pokud ho budete připravovat dlouho - Well Done. Kdo má rád přípravu Rare nebo Medium Rare - ryba se restuje pár sekund na každé straně.

  • Nakonec zakápneme citronovou nebo limetovou šťávou.


Bezlepkový STEAK Z TUŇÁKA s cuketou

Grilovaná cuketa:

  • Zeleninu si očistíme a nakrájíme na plátky. Já odstraňuji semínka, komu nevadí, nechá.

  • Připravíme si do mísy olivový olej s "něčím".

  • Cuketu grilujeme na grilovací pánvi, já má těžkou litinovou a následně dáme do mísy s olejem, promícháme.

  • Ideální je si cuketu připravit jako první a poté až rybu:-).


Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇



A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.



📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.



94 zobrazení1 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

1 comentario


D. K.
D. K.
18 jul 2024

Děkuji za recept, je skvělý! :) masáže Praha 8

Me gusta

© 2020-2025 Matricaria Chamomilla s.r.o., All rights reserved

Matricaria Chamomilla s.r.o.

Ing. Dagmar Matějková Chudárková, Jednatelka společnosti

Sídlo: Jaromírova 588/32, 128 00  Praha 2, Česká Republika  

IČO: 023 62 597, DIČ: CZ 023 62 597 (plátce DPH) 

Spisová značka: C 218592 vedená u Městského soudu v Praze   

Kontaktní e-mail: info@celiakarna.cz    

  • YouTube
  • Spotify
  • Celiakarna
  • Celiakarna.cz
bottom of page