• Dagmar Matějková

RYBÍZOVÁ MARMELÁDA S KARAMELEM

Updated: Oct 13, 2020

Jedná se velmi snadný recept, který zvládne každý a mohou nám samozřejmě i asistovat děti. Příprava nám nezabere více než 30 minut.

  • Snadné

  • Bez lepku, vajec, laktózy a masa


SUROVINY:

  • 1 kg rybízu (já jsem dělala jak z bílého, tak červeného, postup je stejný)

  • ¼ kg tmavého třtinového cukru

  • 1 lžíce citrónové šťávy

  • 1/2 lžičky soli

POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Nejdříve si vymyjeme, řádně, sklenice s víčkem, do kterých marmeládu chceme dát.

  • Ovoce důkladně omyjeme.

  • Cukr a sůl necháme v hrnci na středním plameni rozpustit, až vznikne karamel.

  • Poté přidáme ovoce, svižně mícháme, až ovoce pustí šťávu.

  • Necháme na malém plameni vařit, až do zhoustnutí a rozvaření ovoce.

  • Nakonec přidáme citronovou šťávu, doladíme sladko-kyselost.

  • Marmeládu pasírujeme přes síto do sklenic, následně uzavřeme a dáme dnem dolů.

  • Necháme zcela vychladnout.

#celiakarnacz #receptarnacz #bezlepku #celiakie #glutenfree #gluteinfrei #dagmarmatejkova #rybizovamarmelada #celiakarna #receptarna #varenibezlepku #bezvajec #bezlaktozy #bezmasa

Recent Posts

See All