Toto jsou moje oblíbené bezlepkové perníčky, které peču každý rok, ovšem pokaždé jinak. Letos jsem použila mandlovou mouku BIO a univerzální BIO bezlepkový mix od Bauck.
Chutnají naprosto skvostně a samozřejmě hlavní výhodou je, že jsou okamžitě měkké. Není potřeba čekat na změknutí dlouhých 14 nebo kolik dní, ale prostě mlsáte okamžitě.
U nás se mlsalo tak, že ze 2 plechů zůstaly na druhý den - slovy dva kusy. Bezlepkové perníčky jsou opět bez vážení a složitých postupů, zvládne je v pohodě i ten, kdo nikdy nic nepekl nebo nevařil.
Jako malou vychytávku doporučuji vyválet těsto mezi 2 pláty pečícího papíru. Jen podotýkám, že já perníčky neumím ozdobit a ještě ke všemu mi ten cukr s bílkem nechutná, takže máčím v čokoládě.
Pokud hledáte BIO bezlepkový eshop, kde všechny vychytávky na bezlepkové pečení samozřejmě máme, můžete navštívit náš eshop.celiakarna.cz.
A v případě, že bydlíte v Praze, tak se zastavte v našem bezlepkovém obchodě v Holešovicích na adrese: Šternberkova 1352/12, 170 00 Praha 7.
Otevřeno máme PO-PÁ: 10.00 - 18.00, SO: 09.00 - 12.00.
Preferujeme platbu kartou.
Velmi snadné, příprava 20 minut, odležení 4 hodiny. pečení cca. 8 minut, upečete asi 2 plechy
Bez lepku a masa
Chybí Vám něco bezlepkového? Nakoupit můžete zde v našem 100 % bezlepkovém eshopu!
Pokud jste začátečníky v bezlepkovém pečení, budete pravděpodobně potřebovat psylium, xantan, prášek do pečiva bez fosfátů a droždí. Tak koukněte do eshopu, je tam docela výběr:-) a většina produktů je v BIO kvalitě.
SUROVINY na bezlepkové perníčky:
1 hrnek bezlepkové mouky, já jsme dala asi 3/4 mandlové a 1/4 hrnku bezlepkového mixu od Bauck
2 lžíce tmavého třtinového cukru
1 lžička bezlepkového kypřícího prášku
1 lžička koření do perníku
1/2 lžičky BIO cejlonské skořice
2 vejce
1/2 lžičky BIO citrónové nebo pomerančové kůry
1/2 lžička xantanu
špetka soli
asi 1,5 cm másla (rozpuštěného), krájeno z 250 g balení
1 lžíce medu
Nemáte doma jedno-druhové bezlepkové mouky nebo třeba bavlněný BIO pytlík na chleba, ve kterém můžete Vaše bezlepkové chleby skladovat? Vyzkoušejte náš bezlepkový eshop.celikarna.cz
POSTUP PŘÍPRAVY na bezlepkové perníčky:
Z výše uvedených surovin vypracujeme nelepivé těsto. Já jsem pracovala v robotu, trvá to pár minut. Jde to dobře, těsto je voňavé a dobře se s ním pracuje.
Těsto dáme do potravinové folie a necháme odležet v lednici nebo někde v chladnu.
Těsto rozválíme a vykrajujeme námi zvolené tvary.
Pečeme v předem rozehřáté troubě na 200 °C přibližně 8 minut.
Po upečení necháme vychladnout a dáme do skleněné nebo plechové dózy a uvidíme, jak nám dlouho vydrží.
Už jste navštívili náš nový bezlepkový obchod v Praze?
Adresa: Šternberkova 1352/12, 170 00 Praha 7 - Holešovice, Tramvaj: Veletržní palác, Metro: Vltavská
Po - Pá: 10.00 - 18.00, So: 9.00 - 12.00
Preferujeme platbu kartou.
Virtuální prohlídka
A pokud se chcete po obchodě virtuálně projít a dozvědět se nějaké informace o bezlepku nebo třeba o tom, co to je kvalita Demeter, podívejte se na podcast bezlepkářek, které obchod navštívily a natočily asi 30 minutové video. Najdete níže nebo třeba na instagramu @bezlepkarky_podcast.
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments