Bezlepkové větrníky pro mnohé z nás (včetně mě) mohou představovat nedostižnou metu, nicméně pokud jsem to zvládla já, musí se to podařit každému.
Odpalované těsto a ještě k tomu bezlepkové, co k tomu dodat.
Strašák. Ale žádný strach, ono to složitě jenom vypadá.
Pečení bezlepkových větrníků začalo to tím, že jsem si špatně přepočetla poměry - všechno si předělávám na hrnky a lžíce, vážení mě nebaví:-), nebo lépe řečeno napsala jsem si to správně, ale nějak jsem se prostě překoukla. Tz. dala jsem tam o 2/3 hrnku mouky méně. To jsem zjistila, až byly upečené.
A podívejte se na tu nádheru. Mouku jsem použila bezlepkovou světlou od Hammermühle. Koupit ji můžete u nás v eshopu nebo našem bezlepkovém obchodě.
Jelikož nemám ráda sladké, náplň je ze šlehaného tvarohu s nějakým francouzským sýrem s modrou plísní a bylinkami. Sýr jsem koupila v Delmartu, ale pokud máte doma nivu, tak bude také super.
Pokud hledáte BIO bezlepkový eshop, kde všechny vychytávky na bezlepkové pečení samozřejmě máme, můžete navštívit náš eshop.celiakarna.cz.
A pokud bydlíte v Praze, tak se zastavte v našem bezlepkovém obchodě v Holešovicích na adrese: Šternberkova 1352/12, 170 00 Praha 7.
Otevřeno máme PO-PÁ: 10.00 - 18.00, SO: 09.00 - 12.00. Preferujeme platbu kartou.
A tam ty dobroty také peču:-).
Snadné až mírně pokročilé, příprava 5 minut, odpalování těsta asi 10 minut, pečení 20 minut.
Bez lepku a bez masa
SUROVINY na bezlepkové větrníky:
1 hrnek vody
1 hrnek bezlepkové mouky, světlý mix od Hammermühle
1/2 lžička soli
1/2 lžičky cukru
asi 3 cm másla
5 vajec (M)
SUROVINY na krém do bezlepkových větrníků:
1 balení sýra s modrou plísní
1 balení tučného tvarohu
pepř
bylinky dle chuti
Chybí Vám něco bezlepkového? Nakoupit můžete zde v našem 100 % bezlepkovém eshopu!
POSTUP přípravy na bezlepkové větrníky a krém:
V hrnci si rozpustíme vodu s máslem, cukrem a solí. Přivedeme k varu a přidáme mouku.
Dřevěnou vařečkou mícháme vzniklé těsto, začne se nám na dně dělat takový bílý povlak. Moc jsem se s tím nepárala, míchala jsem asi 2 minuty.
Těsto poté odstavíme ze sporáku a necháme dojít do pokojové teploty.
Do vychladlého těsta zašleháme vejce a to pěkně jedno po druhém.
Předehřejme si troubu na 220 °C.
Na plech s pečícím papírem stříkáme větrníky nebo jiné tvary. Můžeme dělat Eclair nebo mini větrníčky.
Pečeme cca. 20 minut a neotevíráme troubu!
Po upečení dáme na mřížku a necháme vystydnout.
Mezitím si nastrouháme sýr, vyšleháme s tvarohem a nakonec přidáme bylinky.
Vychladlé větrníky rozřízneme a naplníme (cukrářským sáčkem) a můžeme si užívat bezlepkových větrníků.
Kdo preferuje sladkou chuť, krém se dá připravit pudingový, čokoládový, máslový nebo třeba si ušleháte šlehačku s trochou cukru a dozdobíte ovocem. Fantazii se meze nekladou.
Nemáte doma jedno-druhové bezlepkové mouky nebo třeba bavlněný BIO pytlík na chleba, ve kterém můžete Vaše bezlepkové chleby skladovat? Vyzkoušejte náš bezlepkový eshop.celikarna.cz
Mám i nějaká videa, tak je přidám - postupně:-).
Přeji Vám úspěšné pečení!
Už jste navštívili náš nový bezlepkový obchod v Praze?
Adresa: Šternberkova 1352/12, 170 00 Praha 7 - Holešovice, Tramvaj: Veletržní palác, Metro: Vltavská
Po - Pá: 10.00 - 18.00, So: 9.00 - 12.00
Preferujeme platbu kartou.
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comentários