top of page

Bezlepková RYBÍZOVÁ MARMELÁDA

Aktualizováno: 6. 11. 2022

Tato rybízová marmeláda se mi opravdu povedla. Já vím, že samochvála smrdí, ale červený rybíz je pikantní a aromatický a pokud se to nepřežene s cukrem, tak je to prostě paráda.

  • Velmi snadné, příprava 30 minut

  • Bez lepku, laktózy, vajec a samozřejmě vegetariánské.

SUROVINY na 4 skleničky 2 dl:

  • 1 kg červeného rybízu

  • ¾ kg cukru

  • 1 hvězdička badyánu

Bezlepková RYBÍZOVÁ MARMELÁDA

POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Rybíz omyjeme, dáme do hrnce, přidáme cukr a badyán a přivedeme k varu. Promícháme, snížíme plamen a vaříme asi 15 minut.

  • Mezitím si dobře vymyjeme sklenice, nejlépe v myčce a poté ještě vypláchneme horkou vodou. To samé uděláme s víčky.

  • Marmeládu přecedíme přes jemné síto a vřelé nalijeme do skleniček. Ihned sklenice uzavřeme a necháme vystydnout.


Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇



A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.



📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.


Comments


© 2020-2025 Matricaria Chamomilla s.r.o., All rights reserved

Matricaria Chamomilla s.r.o.

Ing. Dagmar Matějková Chudárková, Jednatelka společnosti

Sídlo: Jaromírova 588/32, 128 00  Praha 2, Česká Republika  

IČO: 023 62 597, DIČ: CZ 023 62 597 (plátce DPH) 

Spisová značka: C 218592 vedená u Městského soudu v Praze   

Kontaktní e-mail: info@celiakarna.cz    

  • YouTube
  • Spotify
  • Celiakarna
  • Celiakarna.cz
bottom of page