top of page
Obrázek autoraDagmar Matějková

Bezlepková RYBÍZOVÁ MARMELÁDA

Aktualizováno: 6. 11. 2022

Tato rybízová marmeláda se mi opravdu povedla. Já vím, že samochvála smrdí, ale červený rybíz je pikantní a aromatický a pokud se to nepřežene s cukrem, tak je to prostě paráda.

  • Velmi snadné, příprava 30 minut

  • Bez lepku, laktózy, vajec a samozřejmě vegetariánské.

SUROVINY na 4 skleničky 2 dl:

  • 1 kg červeného rybízu

  • ¾ kg cukru

  • 1 hvězdička badyánu

Bezlepková RYBÍZOVÁ MARMELÁDA

POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Rybíz omyjeme, dáme do hrnce, přidáme cukr a badyán a přivedeme k varu. Promícháme, snížíme plamen a vaříme asi 15 minut.

  • Mezitím si dobře vymyjeme sklenice, nejlépe v myčce a poté ještě vypláchneme horkou vodou. To samé uděláme s víčky.

  • Marmeládu přecedíme přes jemné síto a vřelé nalijeme do skleniček. Ihned sklenice uzavřeme a necháme vystydnout.


Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇



A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.



📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.


51 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comentarios


bottom of page