• Dagmar Matějková

RYBÍZOVÁ MARMELÁDA

Tato rybízová marmeláda se mi opravdu povedla. Já vím, že samochvála smrdí, ale červený rybíz je pikantní a aromatický a pokud se to nepřežene s cukrem, tak je to prostě paráda.

  • Velmi snadné, příprava 30 minut

  • Bez lepku, laktózy, vajec a samozřejmě vegetariánské.

SUROVINY na 4 skleničky 2 dl:

  • 1 kg červeného rybízu

  • ¾ kg cukru

  • 1 hvězdička badyánu


POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Rybíz omyjeme, dáme do hrnce, přidáme cukr a badyán a přivedeme k varu. Promícháme, snížíme plamen a vaříme asi 15 minut.

  • Mezitím si dobře vymyjeme sklenice, nejlépe v myčce a poté ještě vypláchneme horkou vodou. To samé uděláme s víčky.

  • Marmeládu přecedíme přes jemné síto a vřelé nalijeme do skleniček. Ihned sklenice uzavřeme a necháme vystydnout.

#bezlepku #celiakie #dagmarmatejkova #receptarna #receptarnacz #gluteinfrei #glutenfree #mrkvovykolac #kolac #orechy #celiakarna #celiakarnacz #bezlaktozy


Recent Posts

See All
  • Celiakarna

© 2020 Matricaria Chamomilla s.r.o., All rights reserved

Ing. Dagmar Matějková Chudárková, jednatelka společnosti Matricaria Chamomilla s.r.o.

Sídlo: Jaromírova 588/32, 128 00  Praha 2, Česká Republika  

IČO: 023 62 597, Spisová značka: C 218592 vedená u Městského soudu v Praze