Tato rybízová marmeláda se mi opravdu povedla. Já vím, že samochvála smrdí, ale červený rybíz je pikantní a aromatický a pokud se to nepřežene s cukrem, tak je to prostě paráda.
Velmi snadné, příprava 30 minut
Bez lepku, laktózy, vajec a samozřejmě vegetariánské.
SUROVINY na 4 skleničky 2 dl:
1 kg červeného rybízu
¾ kg cukru
1 hvězdička badyánu
POSTUP PŘÍPRAVY:
Rybíz omyjeme, dáme do hrnce, přidáme cukr a badyán a přivedeme k varu. Promícháme, snížíme plamen a vaříme asi 15 minut.
Mezitím si dobře vymyjeme sklenice, nejlépe v myčce a poté ještě vypláchneme horkou vodou. To samé uděláme s víčky.
Marmeládu přecedíme přes jemné síto a vřelé nalijeme do skleniček. Ihned sklenice uzavřeme a necháme vystydnout.
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments