• Dagmar Matějková

PRAŽMA PEČENÁ

Pražmu královou máme docela často. Má pevné bílé maso a je velmi chutná. Maso nepotřebuje žádné koření na ryby vystačíme si se solí, kmínem a pepřem. Samozřejmostí je zde citron nebo limeta k podávání.

  • Velmi snadné, příprava 20 minut

  • Bez lepku, bez vajec a pokud nepoužijeme máslo, tak i bez laktózy

SUROVINY pro 4 osoby:

  • 2 pražmy královské

  • sůl, pepř, kmín

  • 2 lžíce másla

  • 1 citron

  • bylinky např. tymián apod.


POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Pražmu očistíme a troubu rozehřejeme na 200 °C. Osolíme, opepříme, okmínujeme celou rybu. Do břicha dáme máslo, plátek citronu a bylinky.

  • Rybu dáme do trouby a pečeme asi 15 minut, průběžně poléváme výpekem. Nakonec rybu pokapeme citronovou šťávou a podáváme.

A takové krásné a šťavnaté maso budeme jíst. Dobrou chuť přeji!

#bezlepku #celiakie #dagmarmatejkova #receptarna #receptarnacz #gluteinfrei #glutenfree #ryba #prazma #bezvajec #celiakarna #celiakarnacz #bezlaktozy

2 views0 comments

Recent Posts

See All