top of page
Obrázek autoraDagmar Matějková

Bezlepková OVESNÁ KAŠE fermentovaná

Aktualizováno: 13. 7.

Vločky se semínky, které se nechají pracovat přes noc, jsou ideální snídaní. Pokaždé můžete zvolit jiné složení, podle toho, co se u vás v zásobách nachází. Jelikož je stále období švestek, vybrala jsem si kombinaci švestek a fíků a musím napsat, že se jedná o noblesní, ale také nesmírně zdravou a chutnou kombinaci. Vyzkoušejte, určitě nebudete litovat.


  • Snadné, doba přípravy 10 minut. Fermentování ideálně přes noc 8 - 12 hodin.

  • Bez lepku, vajec, laktózy a bez masa


Bezlepková OVESNÁ KAŠE fermentovaná

Suroviny:

  • 1/2 hrnku bezlepkových vloček

  • 2 lžíce chia semínek

  • 2 lžíce dýňových semínek

  • 1 lžíce slunečnicových semínek

  • 1 lžíce sušených malin

  • 2 lžíce kokosu

  • špetka soli

  • 1 lžíce javorového sirupu

  • 1 hrnek mandlového mléka

  • špetka skořice

  • švestky a fíky na ozdobu a trocha javorového sirupu na pokapání (nemusí být)


Bezlepková OVESNÁ KAŠE fermentovaná

Postup přípravy:


  • Do mísy si dáme všechny přísady a dobře promícháme.

  • Přikryjeme potravinovou fólií.

  • Necháme na lince fermentovat přes noc cca. 8 - 12 hodin.

  • Ráno můžeme podávat, dozdobíme ovocem, pokapeme javorovým sirupem a užijeme si parádní a zdravou snídani.


Bezlepková OVESNÁ KAŠE fermentovaná

Dobrou chuť přeji!


Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇



A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.



📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.



153 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page