Vločky se semínky, které se nechají pracovat přes noc, jsou ideální snídaní. Pokaždé můžete zvolit jiné složení, podle toho, co se u vás v zásobách nachází. Jelikož je stále období švestek, vybrala jsem si kombinaci švestek a fíků a musím napsat, že se jedná o noblesní, ale také nesmírně zdravou a chutnou kombinaci. Vyzkoušejte, určitě nebudete litovat.
Snadné, doba přípravy 10 minut. Fermentování ideálně přes noc 8 - 12 hodin.
Bez lepku, vajec, laktózy a bez masa
Suroviny:
1/2 hrnku bezlepkových vloček
2 lžíce chia semínek
2 lžíce dýňových semínek
1 lžíce slunečnicových semínek
1 lžíce sušených malin
2 lžíce kokosu
špetka soli
1 lžíce javorového sirupu
1 hrnek mandlového mléka
špetka skořice
švestky a fíky na ozdobu a trocha javorového sirupu na pokapání (nemusí být)
Postup přípravy:
Do mísy si dáme všechny přísady a dobře promícháme.
Přikryjeme potravinovou fólií.
Necháme na lince fermentovat přes noc cca. 8 - 12 hodin.
Ráno můžeme podávat, dozdobíme ovocem, pokapeme javorovým sirupem a užijeme si parádní a zdravou snídani.
Dobrou chuť přeji!
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments