• Dagmar Matějková

OVESNÁ KAŠE přes noc a bez lepku

Vločky se semínky, které se nechají pracovat přes noc, jsou ideální snídaní. Pokaždé můžete zvolit jiné složení, podle toho, co se u vás v zásobách nachází. Jelikož je stále období švestek, vybrala jsem si kombinaci švestek a fíků a musím napsat, že se jedná o noblesní, ale také nesmírně zdravou a chutnou kombinaci. Vyzkoušejte, určitě nebudete litovat.

  • Snadné, doba přípravy 10 minut. Fermentování ideálně přes noc 8 - 12 hodin.

  • Bez lepku, vajec, laktózy a bez masa




Suroviny:

  • 1/2 hrnku bezlepkových vloček

  • 2 lžíce chia semínek

  • 2 lžíce dýňových semínek

  • 1 lžíce slunečnicových semínek

  • 1 lžíce sušených malin

  • 2 lžíce kokosu

  • špetka soli

  • 1 lžíce javorového sirupu

  • 1 hrnek mandlového mléka

  • špetka skořice

  • švestky a fíky na ozdobu a trocha javorového sirupu na pokapání (nemusí být)



Postup přípravy:


  • Do mísy si dáme všechny přísady a dobře promícháme.

  • Přikryjeme potravinovou fólií.

  • Necháme na lince fermentovat přes noc cca. 8 - 12 hodin.

  • Ráno můžeme podávat, dozdobíme ovocem, pokapeme javorovým sirupem a užijeme si parádní a zdravou snídani.



Dobrou chuť přeji!



#bezlepku #gluteinfrei #glutenfree #dagmarmatejkova #celiakie #receptarna #receptarnacz #celiakarna #celiakarnacz #fermentovanakase #ovesnakasebezlepku #fermentace #chia #bezlaktozy

58 views0 comments

Recent Posts

See All