Losos je tučná ryba, ale samozřejmě, protože je tuk nositelem chuti, také nesmírně lahodná. Tento grilovaný recept zvládne každý.
Velmi snadné, příprava 15 minut
Bez lepku, laktózy a vajec.
SUROVINY pro 4 osoby:
800 g filetu z lososa s kůží
sůl, pepř
1 citron
1 lžíce olivového oleje
POSTUP PŘÍPRAVY:
Lososa osušíme a necháme v celku. Gril rozehřejeme na cca. 200 °C. Pokud možno, použijeme na grilovací rošt lávový kámen.
Rybu dobře osolíme a opepříme, zlehka potřeme olivovým olejem. Dáme na gril – položíme na kůži. Citron rozkrojíme na půlky a přidáme k lososovi, řezem dolů. Lososa krátce grilujeme z obou stran, trvá to asi 2–3 minuty z každé strany.
Jakmile je ryba hotová, pokapeme ji grilovaným citronem.
Podáváme se salátem, např. bramborovým bez majonézy.
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments