• Dagmar Matějková

LOSOS GRILOVANÝ

Losos je tučná ryba, ale samozřejmě, protože je tuk nositelem chuti, také nesmírně lahodná. Tento grilovaný recept zvládne každý.

  • Velmi snadné, příprava 15 minut

  • Bez lepku, laktózy a vajec.

SUROVINY pro 4 osoby:

  • 800 g filetu z lososa s kůží

  • sůl, pepř

  • 1 citron

  • 1 lžíce olivového oleje

POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Lososa osušíme a necháme v celku. Gril rozehřejeme na cca. 200 °C. Pokud možno, použijeme na grilovací rošt lávový kámen.

  • Rybu dobře osolíme a opepříme, zlehka potřeme olivovým olejem. Dáme na gril – položíme na kůži. Citron rozkrojíme na půlky a přidáme k lososovi, řezem dolů. Lososa krátce grilujeme z obou stran, trvá to asi 2–3 minuty z každé strany.

  • Jakmile je ryba hotová, pokapeme ji grilovaným citronem.

Podáváme se salátem, např. bramborovým bez majonézy.


#bezlepku #celiakie #dagmarmatejkova #receptarna #receptarnacz #gluteinfrei #glutenfree #ryba #losos #bezvajec #celiakarna #celiakarnacz #bezlaktozy

5 views0 comments

Recent Posts

See All