top of page
Obrázek autoraDagmar Matějková

Bezlepkový GRILOVANÝ LOSOS

Aktualizováno: 6. 11. 2022

Losos je tučná ryba, ale samozřejmě, protože je tuk nositelem chuti, také nesmírně lahodná. Tento grilovaný recept zvládne každý.

  • Velmi snadné, příprava 15 minut

  • Bez lepku, laktózy a vajec.

SUROVINY pro 4 osoby:

  • 800 g filetu z lososa s kůží

  • sůl, pepř

  • 1 citron

  • 1 lžíce olivového oleje

Bezlepkový GRILOVANÝ LOSOS

POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Lososa osušíme a necháme v celku. Gril rozehřejeme na cca. 200 °C. Pokud možno, použijeme na grilovací rošt lávový kámen.

  • Rybu dobře osolíme a opepříme, zlehka potřeme olivovým olejem. Dáme na gril – položíme na kůži. Citron rozkrojíme na půlky a přidáme k lososovi, řezem dolů. Lososa krátce grilujeme z obou stran, trvá to asi 2–3 minuty z každé strany.

  • Jakmile je ryba hotová, pokapeme ji grilovaným citronem.

Podáváme se salátem, např. bramborovým bez majonézy.



Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇



A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.



📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.


33 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page