
Dagmar Matějková
LOSOS GRILOVANÝ
Losos je tučná ryba, ale samozřejmě, protože je tuk nositelem chuti, také nesmírně lahodná. Tento grilovaný recept zvládne každý.
Velmi snadné, příprava 15 minut
Bez lepku, laktózy a vajec.
SUROVINY pro 4 osoby:
800 g filetu z lososa s kůží
sůl, pepř
1 citron
1 lžíce olivového oleje

POSTUP PŘÍPRAVY:
Lososa osušíme a necháme v celku. Gril rozehřejeme na cca. 200 °C. Pokud možno, použijeme na grilovací rošt lávový kámen.
Rybu dobře osolíme a opepříme, zlehka potřeme olivovým olejem. Dáme na gril – položíme na kůži. Citron rozkrojíme na půlky a přidáme k lososovi, řezem dolů. Lososa krátce grilujeme z obou stran, trvá to asi 2–3 minuty z každé strany.
Jakmile je ryba hotová, pokapeme ji grilovaným citronem.
Podáváme se salátem, např. bramborovým bez majonézy.
#bezlepku #celiakie #dagmarmatejkova #receptarna #receptarnacz #gluteinfrei #glutenfree #ryba #losos #bezvajec #celiakarna #celiakarnacz #bezlaktozy