• Dagmar Matějková

KUŘECÍ STEAK CITRONOVÝ

Kuřecí prsa a steaky z nich bývají velmi často vysušené. Většinou děláme tu chybu, že maso nenaložíme a přímo z lednice dáváme na pánev nebo na gril. Je dobré maso nechat marinovat, ideálně přes noc a já většinou použiji citronovou nebo limetovou šťávu a olivový olej. Před přípravou nechám maso dojít do pokojové teploty a až před tepelnou přípravou solím.

  • Velmi snadné, Příprava 10 minut, marinování nejlépe přes noc

  • Bez lepku, vajec a pokud použijeme máslo bez laktózy nebo ho vynecháme, tak i bez laktózy

SUROVINY pro 4 osoby:

  • 4 kuřecí steaky (prsa nebo vykostěná stehna)

  • 1 citron

  • 3 lžíce olivového oleje

  • sůl, pepř



POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Maso očistíme, pokapeme citronovou šťávou a olivovým olejem. Necháme marinovat, nejlépe přes noc.

  • Rozehřejeme si gril na maximum. Maso vyjmeme z lednice, asi 1 hodinu před vlastním grilováním, aby došlo pokojové teploty. Maso osolíme a opepříme a grilujeme asi 4 minuty po každé straně.

Podáváme se zeleninovým salátem, bramborovým salátem nebo rýží.


#bezlepku #celiakie #dagmarmatejkova #receptarna #receptarnacz #gluteinfrei #glutenfree #kure #celiakarna #celiakarnacz #bezlaktozy #steak #bezvajec #maso

2 views0 comments

Recent Posts

See All
  • Celiakarna

© 2020 Matricaria Chamomilla s.r.o., All rights reserved

Ing. Dagmar Matějková Chudárková, jednatelka společnosti Matricaria Chamomilla s.r.o.

Sídlo: Jaromírova 588/32, 128 00  Praha 2, Česká Republika  

IČO: 023 62 597, Spisová značka: C 218592 vedená u Městského soudu v Praze