top of page
Obrázek autoraDagmar Matějková

Bezlepkový kuřecí STEAK citrónový

Aktualizováno: 8. 11. 2022

Kuřecí prsa a steaky z nich bývají velmi často vysušené. Většinou děláme tu chybu, že maso nenaložíme a přímo z lednice dáváme na pánev nebo na gril. Je dobré maso nechat marinovat, ideálně přes noc a já většinou použiji citronovou nebo limetovou šťávu a olivový olej. Před přípravou nechám maso dojít do pokojové teploty a až před tepelnou přípravou solím.

  • Velmi snadné, Příprava 10 minut, marinování nejlépe přes noc

  • Bez lepku, vajec a pokud použijeme máslo bez laktózy nebo ho vynecháme, tak i bez laktózy

SUROVINY pro 4 osoby:

  • 4 kuřecí steaky (prsa nebo vykostěná stehna)

  • 1 citron

  • 3 lžíce olivového oleje

  • sůl, pepř


Bezlepkový kuřecí STEAK citrónový

POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Maso očistíme, pokapeme citronovou šťávou a olivovým olejem. Necháme marinovat, nejlépe přes noc.

  • Rozehřejeme si gril na maximum. Maso vyjmeme z lednice, asi 1 hodinu před vlastním grilováním, aby došlo pokojové teploty. Maso osolíme a opepříme a grilujeme asi 4 minuty po každé straně.

Podáváme se zeleninovým salátem, bramborovým salátem nebo rýží.



Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇



A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.



📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.



48 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page