- Dagmar Matějková
KUŘECÍ STEAK CITRONOVÝ
Kuřecí prsa a steaky z nich bývají velmi často vysušené. Většinou děláme tu chybu, že maso nenaložíme a přímo z lednice dáváme na pánev nebo na gril. Je dobré maso nechat marinovat, ideálně přes noc a já většinou použiji citronovou nebo limetovou šťávu a olivový olej. Před přípravou nechám maso dojít do pokojové teploty a až před tepelnou přípravou solím.
Velmi snadné, Příprava 10 minut, marinování nejlépe přes noc
Bez lepku, vajec a pokud použijeme máslo bez laktózy nebo ho vynecháme, tak i bez laktózy
SUROVINY pro 4 osoby:
4 kuřecí steaky (prsa nebo vykostěná stehna)
1 citron
3 lžíce olivového oleje
sůl, pepř

POSTUP PŘÍPRAVY:
Maso očistíme, pokapeme citronovou šťávou a olivovým olejem. Necháme marinovat, nejlépe přes noc.
Rozehřejeme si gril na maximum. Maso vyjmeme z lednice, asi 1 hodinu před vlastním grilováním, aby došlo pokojové teploty. Maso osolíme a opepříme a grilujeme asi 4 minuty po každé straně.
Podáváme se zeleninovým salátem, bramborovým salátem nebo rýží.
#bezlepku #celiakie #dagmarmatejkova #receptarna #receptarnacz #gluteinfrei #glutenfree #kure #celiakarna #celiakarnacz #bezlaktozy #steak #bezvajec #maso