top of page
Obrázek autoraDagmar Matějková

Bezlepková KUŘECÍ POLÉVKA "asijská"

Aktualizováno: 4. 11. 2022

Trochu jiná polévka s kuřecím masem. Můžeme podávat jako plnohodnotný oběd nebo večeři. Je velmi snadná, jen náročnější na suroviny. Nicméně, myslím si, že dneska je už zcela běžné, že máme na každém rohu vietnamskou večerku, kde tu rybí nebo tamarindovou omáčku můžeme koupit. Do polévky jsem dala nudle Bun, to jsou takové tenké rýžové špagety.


Jediné mínus této polévky je, že není vhodné si dát bílou košili nebo tričko při její konzumaci, neboť to nemusí dopadnout dobře:-).

  • Snadné, příprava 30 minut

  • 4 porce


Suroviny:

  • 2 velká kuřecí prsa

  • 1 cibule

  • 2 jarní cibulky

  • 3 stroužky česneku

  • 1 lžíce tmavého třtinového cukru

  • 1 lžíce curry pasty - já jsem použila červenou, ale můžete použít takovou, která vám chutná

  • 1 malá plechovka naložených bambusových výhonků

  • 1 balení kokosového mléka (plech nebo tetrapack)

  • 2 hrnky zeleninového vývaru

  • 1 menší červená paprika

  • 1 lžíce rybí omáčky

  • 1 lžíce tamarindové omáčky

  • 2 lžíce oleje (ne olivový) nebo Ghí, tedy přepuštěné máslo

  • sůl a pepř

  • 1/2 limety k dochucení

  • 1 balení rýžových nudlí Bun


Bezlepková KUŘECÍ POLÉVKA "asijská"


Postup přípravy:

  • Cibuli si nakrájíme najemno, česnek na plátky, jarní cibulku si nakrájíme dle našeho estetického cítění a necháme si ji na ozdobu.

  • Papriku si očistíme a nakrájíme na kousky, bambusové výhonky necháme okapat.

  • Kuřecí maso nakrájíme na sousta, ne příliš velká sousta, budeme vařit krátce, tak ať jsou provařená. Osolíme a opepříme.

  • Do hrnce si na dobře rozehřátý olej nebo ghí dáme restovat kuřecí maso. Pracujeme rychle, jakmile kuře má hezkou zlatou barvu, vyndáme na talíř a na výpek dáme smažit cibuli a česnek. Trvá to asi 1 minutu.

  • Následně přidáme curry pastu s cukrem a velmi rychle, necháme rozvonět a zalijeme vývarem. Tato fáze je asi nejsložitější. Curry pasta se velmi ráda připaluje.

  • Následně do hrnce vrátíme kuřecí maso, přidáme kokosové mléko, dochutíme rybí a tamarindovou omáčkou a necháme provařit maso. Asi 10 minut.

  • Mezitím si ve velkém hrnci s osolenou vodou uvaříme, dle návodu, rýžové nudle. Po uvaření scedíme.

  • Pár minut před koncem vaření polévky přidáme bambusové výhonky a papriku. Necháme prohřát.

  • Nakonec polévku dochutíme limetovou šťávou.

  • Do misek rozdělíme uvařené nudle Bun, zalijeme polévkou a ozdobíme jarní cibulkou.


Bezlepková KUŘECÍ POLÉVKA "asijská"

Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇



A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.



📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.



266 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page