Krevety máme rádi. Dnes se dají koupit docela běžně, dokonce poslední dobou, v Lidlu, jich asi nakoupili nějak moc, jsou vidět velmi často a ve předvařené variantě, kterou považuji, v létě, za bezpečnější. Osobně čerstvé nekupuji a to ze dvou důvodů. 1. jejich čištění mě nebaví a za 2. pokud se okamžitě nezpracují, velmi rychle podléhají zkáze.
Velmi snadné, příprava 10 minut, marinování - nechávám přes noc, ale můžete asi vynechat nebo zkrátit.
Bez lepku, laktózy a vajec.
SUROVINY:
1 balení předvařených krevet
šťáva z 1 citronu nebo limety
4 lžíce olivového oleje
1 bobkový list
sůl, pepř a kdo má rád chilli nebo klidně i jiné koření, které vám vyhovuje, můžete jistě trochu experimentovat. Já ráda používám Indické variace, ale je to samozřejmě na vás.
3 jarní cibulky
3 stroužky česneku
1 malá cuketa
10 cherry rajčátek
POSTUP PŘÍPRAVY:
Olivový olej smícháme s citronovou šťávou, přidáme bobkový list a krevety, promícháme a necháme přes noc v lednici marinovat.
Před přípravou si necháme krevety dojít do pokojové teploty.
Očistíme si jarní cibulku a nakrájíme, česnek nasekáme na plátky.
Cuketu si očistíme a nakrájíme na 1/2 kolečka, rajčátka omyjeme a rozpůlíme.
Na troše olivového oleje osmažíme cibulku a česnek asi 1 minutu, poté přidáme cuketu, rychle orestujeme. Dále přidáme krevety, které stačí je krátce restovat aby se prohřály, osolíme a opepříme a nakonec přidáme rajčátka a máme hotovo. Pokud máme petrželku, můžeme jí pokrm dozdobit.
Krevety můžeme podávat např. s bezlepkovými těstovinami, rýží nebo třeba jenom se zeleninou, salátem nebo bezlepkovým pečivem.
Dobrou chuť!
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Kommentarer