• Dagmar Matějková

KREVETY DE LUX

Krevety máme rádi. Dnes se dají koupit docela běžně, dokonce poslední dobou, v Lidlu, jich asi nakoupili nějak moc, jsou vidět velmi často a ve předvařené variantě, kterou považuji, v létě, za bezpečnější. Osobně čerstvé nekupuji a to ze dvou důvodů. 1. jejich čištění mě nebaví a za 2. pokud se okamžitě nezpracují, velmi rychle podléhají zkáze.


  • Velmi snadné, příprava 10 minut, marinování - nechávám přes noc, ale můžete asi vynechat nebo zkrátit.

  • Bez lepku, laktózy a vajec.


SUROVINY:

  • 1 balení předvařených krevet

  • šťáva z 1 citronu nebo limety

  • 4 lžíce olivového oleje

  • 1 bobkový list

  • sůl, pepř a kdo má rád chilli nebo klidně i jiné koření, které vám vyhovuje, můžete jistě trochu experimentovat. Já ráda používám Indické variace, ale je to samozřejmě na vás.

  • 3 jarní cibulky

  • 3 stroužky česneku

  • 1 malá cuketa

  • 10 cherry rajčátek




POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Olivový olej smícháme s citronovou šťávou, přidáme bobkový list a krevety, promícháme a necháme přes noc v lednici marinovat.

  • Před přípravou si necháme krevety dojít do pokojové teploty.

  • Očistíme si jarní cibulku a nakrájíme, česnek nasekáme na plátky.

  • Cuketu si očistíme a nakrájíme na 1/2 kolečka, rajčátka omyjeme a rozpůlíme.

  • Na troše olivového oleje osmažíme cibulku a česnek asi 1 minutu, poté přidáme cuketu, rychle orestujeme. Dále přidáme krevety, které stačí je krátce restovat aby se prohřály, osolíme a opepříme a nakonec přidáme rajčátka a máme hotovo. Pokud máme petrželku, můžeme jí pokrm dozdobit.

  • Krevety můžeme podávat např. s bezlepkovými těstovinami, rýží nebo třeba jenom se zeleninou, salátem nebo bezlepkovým pečivem.


Dobrou chuť!




#bezlepku #celiakie #dagmarmatejkova #receptarna #receptarnacz #gluteinfrei #glutenfree #nudle #pasta #celiakarna #celiakarnacz #krevety



Recent Posts

See All