top of page

Bezlepkové kuřecí KARI

Aktualizováno: 6. 11. 2022

Pozor! Toto kari je velmi pikantní. Ti, kteří ještě neochutnali thajskou nebo indickou kuchyni a nemají zkušenosti se silou zelené kari pasty, by měli zvážit, zda je tento recept pro ně vhodný.

Dovolím si doporučit, nejdříve navštívit dobrou restauraci, kde tyto pokrmy připravují Thajci nebo Indové a poté to vyzkoušejte doma. Ovšem jakmile si zvyknete na tuto delikátní chuť, stane se kari, v různých podobách, jistě vaším oblíbeným pokrmem.

  • Snadné, příprava 40 minut

  • Bez lepku, laktózy a vajec.

Suroviny:

  • 4 kuřecí prsa

  • 2 lžíce rostlinného oleje (ne olivový)

  • 1 lžíce zelené kari pasty (běžně k dostání)

  • 1 velká cibule

  • 1 stroužek česneku

  • 1 plechovka kokosového mléka

  • hrst čerstvého koriandru

Bezlepkové kuřecí KARI

Postup přípravy:

  • Prsa si nakrájíme na sousta.

  • Cibuli a česnek si nasekáme nahrubo. Rozehřejeme si olej, na kterém smažíme cibuli a česnek do zlatova. Přidáme kari pastu, kterou necháme rozvonět. Trvá to pár sekund.

  • Přidáme maso, které osolíme a opepříme. Chvíli maso opékáme a následně přilijeme kokosové mléko.

  • Stáhneme plamen a necháme asi 30 minut dusit. Jakmile je maso měkké, přidáme nasekaný koriandr a podáváme.

Ke kari se podává rýže basmati nebo třeba chléb nán.



Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇



A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.



📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.


Comments


© 2020-2025 Matricaria Chamomilla s.r.o., All rights reserved

Matricaria Chamomilla s.r.o.

Ing. Dagmar Matějková Chudárková, Jednatelka společnosti

Sídlo: Jaromírova 588/32, 128 00  Praha 2, Česká Republika  

IČO: 023 62 597, DIČ: CZ 023 62 597 (plátce DPH) 

Spisová značka: C 218592 vedená u Městského soudu v Praze   

Kontaktní e-mail: info@celiakarna.cz    

  • YouTube
  • Spotify
  • Celiakarna
  • Celiakarna.cz
bottom of page