top of page

Bezlepkové krevetové KARI

Aktualizováno: 4. 11. 2022

Krevetové kari je jídlo, které je hotové do 30 minut. Pokud krevety rádi nemáte nebo jste na ně alergičtí, je možné použít rybu nebo jiný druh masa, popř. pokud maso nejíme, nahradíme zeleninou nebo, ku příkladu, tofu. Zelenou kari pastu dnes již běžně koupíme a je jen na nás, jak pálivá nám vyhovuje. Novou kari pastu doporučuji vyzkoušet. Pokud by to pro někoho stále bylo příliš, podávejte s bílým jogurtem, který pikantnost srazí.


  • Snadné, příprava 30 minut, pro 4 osoby.

  • Bez lepku, laktózy a vajec.

Suroviny:

  • 1 balení krevet (já jsem použila mražené a očištěné)

  • 2 lžíce rostlinného oleje (ne olivový)

  • 1 lžíce zelené kari pasty (běžně k dostání)

  • 1 velká cibule

  • 1 stroužek česneku

  • 2 kapie - oranžová a zelená

  • 1 plechovka kokosového mléka

  • hrst kadeřávku


Bezlepkové krevetové KARI

Postup přípravy:

  • Cibuli a česnek si nasekáme nahrubo. Papriku si očistíme a nakrájíme na kousky. Kadeřávek omyjeme a nakrájíme.

  • Rozehřejeme si olej, na kterém smažíme cibuli a česnek do zlatova. Přihodíme krevety a zeleninu, rychle restujeme. Lehce osolíme a opepříme.

  • Přidáme kari pastu, kterou necháme rozvonět. Trvá to pár sekund. Vše zalijeme kokosovým mlékem a necháme dobře prohřát, až jsou krevety provařené. Krevety dlouhým vařením tvrdnou.


Ke kari se podává rýži basmati, nám nejvíce chutnají rýžové nudle Bhún.



Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇



A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.



📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.



42 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page