Kari všeho druhu je asi moje nejoblíbenější jídlo. Dá se připravit s masem, rybou, mořskými plody, kuřetem, bez masa, s tofu, květákem atd. Toto krevetové kari je velmi chutné a máme uvařeno za 20 minut. Ke kari se hodí rýže nebo třeba rýžové nudle. Kari pastu si můžeme koupit nebo sami vyrobit.
Zatím jsem se k vlastní výrobě ještě nedostala, ale co není může být. Kari pastu vybírejte pečlivě. Je důležité, vše si prostudovat a také vyzkoušet její pálivost. Pro nezkušené "karisty" může být pálivost nepříjemné překvapení.
Snadné, příprava 20 minut
Bez lepku, laktózy a vajec.
SUROVINY pro 4 osoby:
1 balení mražených krevet (velké, očištěné)
1 lžíce kari pasty (zelená)
1 cibule
2 stroužky česneku
1 mrkev
1 hrnek hrášku
1 červená paprika
1 balení kokosového mléka
1 lžíce oleje (ne olivový)
1 hrst bylinek (koriandr, pokud nemáme, hladko-listá petrželka)
sůl, pepř
POSTUP PŘÍPRAVY:
Očistíme si zeleninu. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek na plátky. Zeleninu nakrájíme na plátky.
Do hrnce dáme olej, který rozehřejeme. Na olej dáme restovat cibuli a česnek (2 minuty), poté přidáme zeleninu a krevety. Osolíme a opepříme.
Po dalších asi 2 minutách přidáme kari pastu, necháme rozvonět. Musíme intenzivně míchat, ráda se připaluje.
Nakonec zalijeme kokosovým mlékem, necháme prohřát a doladíme bylinkami.
Podáváme s rýží basmati. Chutná skvěle i s rýžovými nudlemi.
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments