• Dagmar Matějková

KARI KREVETOVÉ

Kari všeho druhu je asi moje nejoblíbenější jídlo. Dá se připravit s masem, rybou, mořskými plody, kuřetem, bez masa, s tofu, květákem atd. Toto krevetové kari je velmi chutné a máme uvařeno za 20 minut. Ke kari se hodí rýže nebo třeba rýžové nudle. Kari pastu si můžeme koupit nebo sami vyrobit.

Zatím jsem se k vlastní výrobě ještě nedostala, ale co není může být. Kari pastu vybírejte pečlivě. Je důležité, vše si prostudovat a také vyzkoušet její pálivost. Pro nezkušené "karisty" může být pálivost nepříjemné překvapení.

  • Snadné, příprava 20 minut

  • Bez lepku, laktózy a vajec.

SUROVINY pro 4 osoby:

  • 1 balení mražených krevet (velké, očištěné)

  • 1 lžíce kari pasty (zelená)

  • 1 cibule

  • 2 stroužky česneku

  • 1 mrkev

  • 1 hrnek hrášku

  • 1 červená paprika

  • 1 balení kokosového mléka

  • 1 lžíce oleje (ne olivový)

  • 1 hrst bylinek (koriandr, pokud nemáme, hladko-listá petrželka)

  • sůl, pepř


POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Očistíme si zeleninu. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek na plátky. Zeleninu nakrájíme na plátky.

  • Do hrnce dáme olej, který rozehřejeme. Na olej dáme restovat cibuli a česnek (2 minuty), poté přidáme zeleninu a krevety. Osolíme a opepříme.

  • Po dalších asi 2 minutách přidáme kari pastu, necháme rozvonět. Musíme intenzivně míchat, ráda se připaluje.

  • Nakonec zalijeme kokosovým mlékem, necháme prohřát a doladíme bylinkami.

Podáváme s rýží basmati. Chutná skvěle i s rýžovými nudlemi.


#bezlepku #celiakie #dagmarmatejkovachud #receptarna #receptarnacz #gluteinfrei #glutenfree #kari #bezlaktozy #celiakarna #celiakarnacz #krevety #bezvajec

5 views0 comments

Recent Posts

See All
  • Celiakarna

© 2020 Matricaria Chamomilla s.r.o., All rights reserved

Ing. Dagmar Matějková Chudárková, jednatelka společnosti Matricaria Chamomilla s.r.o.

Sídlo: Jaromírova 588/32, 128 00  Praha 2, Česká Republika  

IČO: 023 62 597, Spisová značka: C 218592 vedená u Městského soudu v Praze