• Dagmar Matějková

GULÁŠ PIKANTNÍ

Vepřový guláš úplně nebude pro milovníky jídla bez tuku a masa, ale jednou za rok se to dá uvařit. I já si docela pochutnám, i když maso jím zřídka. Samozřejmě neodolám, když pro mne někdo uvaří nějakou masovou dobrotu, které je voňavá a plná chuti.

V případě, že jste milovníky pikantních jídel, můžete nahradit sladkou papriku za papriku pálivou. Získáte tím „super“ pikantní jídlo, které ovšem nenabízejte dětem.

  • Snadné, příprava 2 hodiny

  • Bez lepku, laktózy a vajec.

SUROVINY na 4 porce:

  • 1 kg vepřového masa např. z kýty nebo plecka

  • 3 větší cibule

  • 2 stroužky česneku

  • Koření: sůl, pepř, 1 lžíce sladké papriky, kmín, 1 chilli paprička

  • 1 lžička bramborového škrobu

  • 2 lžíce oleje (ne olivový)

  • voda na podlévání



POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Maso nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme.

  • Cibuli nakrájíme na kostičky a česnek na plátky.

  • Rozehřejme olej a maso na něm zprudka orestujeme. Orestované maso dáme bokem a na výpeku orestujeme cibuli a česnek. Přidáme kmín a restujeme do zlatova. Následně přidáme maso, papriku a chilli papričku a rychle restujeme – nesmíme spálit papriku.

  • Zalijeme horkou vodou a dusíme do měkka. Pokud se vám zdá šťáva příliš řídká, rozmíchejte 1 lžičku škrobu ve vodě a vlijte do guláše.

  • Nechejte pořádně provařit a podávejte s bezlepkovým chlebem, rýží nebo s těstovinami bez lepku.

#bezlepku #celiakie #dagmarmatejkovachud #receptarna #receptarnacz #gluteinfrei #glutenfree #gulas #bezlaktozy #celiakarna #celiakarnacz #veprovemaso #bezvajec

5 views0 comments

Recent Posts

See All