Vepřový guláš úplně nebude pro milovníky jídla bez tuku a masa, ale jednou za rok se to dá uvařit. I já si docela pochutnám, i když maso jím zřídka. Samozřejmě neodolám, když pro mne někdo uvaří nějakou masovou dobrotu, které je voňavá a plná chuti.
V případě, že jste milovníky pikantních jídel, můžete nahradit sladkou papriku za papriku pálivou. Získáte tím „super“ pikantní jídlo, které ovšem nenabízejte dětem.
Snadné, příprava 2 hodiny
Bez lepku, laktózy a vajec.
SUROVINY na 4 porce:
1 kg vepřového masa např. z kýty nebo plecka
3 větší cibule
2 stroužky česneku
Koření: sůl, pepř, 1 lžíce sladké papriky, kmín, 1 chilli paprička
1 lžička bramborového škrobu
2 lžíce oleje (ne olivový)
voda na podlévání
POSTUP PŘÍPRAVY:
Maso nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme.
Cibuli nakrájíme na kostičky a česnek na plátky.
Rozehřejme olej a maso na něm zprudka orestujeme. Orestované maso dáme bokem a na výpeku orestujeme cibuli a česnek. Přidáme kmín a restujeme do zlatova. Následně přidáme maso, papriku a chilli papričku a rychle restujeme – nesmíme spálit papriku.
Zalijeme horkou vodou a dusíme do měkka. Pokud se vám zdá šťáva příliš řídká, rozmíchejte 1 lžičku škrobu ve vodě a vlijte do guláše.
Nechejte pořádně provařit a podávejte s bezlepkovým chlebem, rýží nebo s těstovinami bez lepku.
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments