Pro milovníky avokáda. Guacamole je dobré dobře vychladit. Chutná skvěle jako dip, příloha ke grilované rybě nebo třeba kuřecímu steaku. Pokud připravujeme větší množství, je nutné přidat dostatečné množství limetové šťávy, avokádo nezhnědne. Někde se uvádí nechat pecku v pomazánce. No nevím, teď jsem se zase dočetla, že to není pravda.
Snadné, příprava 10 minut
Bez lepku, vajec a laktózy
SUROVINY (2 porce):
1 zralé avokádo
5 cherry rajčátek
1 hrst koriandru
3 lžíce olivového oleje
1 limeta (šťáva z ní)
sůl a pepř
POSTUP PŘÍPRAVY:
Avokádo rozkrojíme, zasekneme ostrý nůž a odstraníme pecku. Avokádo dáme do misky a zakápneme šťávou z limety. Osolíme, opepříme a vidličkou rozmačkáme. Avokádo musí být zralé a měkké, jinak se nám Guacamole nepodaří, bude bez chuti.
Rajčátka nakrájíme na kousky, koriandr nasekáme.
Vše zapracujeme do rozmačkaného avokáda, zakápneme olivovým olejem, dáme zpět do servírovací misky a podáváme.
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
留言