top of page
Obrázek autoraDagmar Matějková

Bezlepkové GUACAMOLE

Aktualizováno: 8. 11. 2022

Pro milovníky avokáda. Guacamole je dobré dobře vychladit. Chutná skvěle jako dip, příloha ke grilované rybě nebo třeba kuřecímu steaku. Pokud připravujeme větší množství, je nutné přidat dostatečné množství limetové šťávy, avokádo nezhnědne. Někde se uvádí nechat pecku v pomazánce. No nevím, teď jsem se zase dočetla, že to není pravda.

  • Snadné, příprava 10 minut

  • Bez lepku, vajec a laktózy

SUROVINY (2 porce):

  • 1 zralé avokádo

  • 5 cherry rajčátek

  • 1 hrst koriandru

  • 3 lžíce olivového oleje

  • 1 limeta (šťáva z ní)

  • sůl a pepř

Bezlepkové GUACAMOLE

POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Avokádo rozkrojíme, zasekneme ostrý nůž a odstraníme pecku. Avokádo dáme do misky a zakápneme šťávou z limety. Osolíme, opepříme a vidličkou rozmačkáme. Avokádo musí být zralé a měkké, jinak se nám Guacamole nepodaří, bude bez chuti.

  • Rajčátka nakrájíme na kousky, koriandr nasekáme.

  • Vše zapracujeme do rozmačkaného avokáda, zakápneme olivovým olejem, dáme zpět do servírovací misky a podáváme.


Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇



A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.



📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.



38 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

留言


bottom of page