• Dagmar Matějková

GUACAMOLE

Updated: Oct 22, 2020

Pro milovníky avokáda. Guacamole je dobré dobře vychladit. Chutná skvěle jako dip, příloha ke grilované rybě nebo třeba kuřecímu steaku. Pokud připravujeme větší množství, je nutné přidat dostatečné množství limetové šťávy, avokádo nezhnědne. Někde se uvádí nechat pecku v pomazánce. No nevím, teď jsem se zase dočetla, že to není pravda.

  • Snadné, příprava 10 minut

  • Bez lepku, vajec a laktózy

SUROVINY (2 porce):

  • 1 zralé avokádo

  • 5 cherry rajčátek

  • 1 hrst koriandru

  • 3 lžíce olivového oleje

  • 1 limeta (šťáva z ní)

  • sůl a pepř


POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Avokádo rozkrojíme, zasekneme ostrý nůž a odstraníme pecku. Avokádo dáme do misky a zakápneme šťávou z limety. Osolíme, opepříme a vidličkou rozmačkáme. Avokádo musí být zralé a měkké, jinak se nám Guacamole nepodaří, bude bez chuti.

  • Rajčátka nakrájíme na kousky, koriandr nasekáme.

  • Vše zapracujeme do rozmačkaného avokáda, zakápneme olivovým olejem, dáme zpět do servírovací misky a podáváme.

#geacamole #avokado #bezlepku #bezlaktozy #glutenfree #gluteinfrei #dagmarmatejkova #receptarna #receptarnacz #celiakarna #celiakarnacz

4 views0 comments

Recent Posts

See All