Bezlepkový SALÁT nebo PŘÍLOHA s cizrnou
- Dagmar Matějková
- před 1 dnem
- Minut čtení: 1
Aneb jak do dětí a dospělých dostat luštěniny
Dnes tady mám něco letního a super jednoduchého. Můžete servírovat jako bezlepkový salát nebo přílohu k masu či sýru. Není potřeba žádné předchozí zkušenost s vařením, je to prostě více než snadné.
Kdo nemá rád kopr, použije jinou bylinku nebo prostě žádnou nepoužije:-).
Snadné, příprava do 10 minut
Bez lepku, laktózy či masa

SUROVINY na bezlepkový salát:
1 hrnek cizrny buď koupené uvařené nebo předem namočené a následně uvařené
zelenina dle vlastního uvážení, já jsem použila rajčata, okurky, červenou cibuli a bílou papriku
špetka soli (Himalájská nebo mořská)
pepř z mlýnku
1 lžíce octu nebo citrónové či limetové šťávy
1 lžička medu
1 lžíce olivového oleje
1 hrst kopru nebo jiné bylinky
Chybí vám něco bezlepkového? Nakoupit můžete zde v našem 100 % bezlepkovém eshopu!
POSTUP přípravy bezlepkového salátu:
Zeleninu očistíme a nakrájíme na sousta, cizrnu propláchneme vodou a necháme okapat, bylinky nasekáme
Připravíme si zálivku z medu, octu nebo citrusů, vody a oleje
Zeleninu osolíme a opepříme, promícháme s bylinkami a zálivkou
Vychladíme a můžeme podávat jako salát nebo třeba přílohu k rybě nebo kuřeti

17.3.2025 vyšla moje druhá bezlepková kuchařka DELIKÁTNĚ A ZDRAVĚ BEZ LEPKU. Koupit si ji můžete buď v našem bezlepkovém eshop.celiakarna.cz nebo u většiny knihkupců v České republice a na Slovensku.