top of page

Bezlepková BUN POLÉVKA

Obrázek autora: Dagmar MatějkováDagmar Matějková

Aktualizováno: 13. 7. 2024

Polévka Bun je velmi snadná a může se podávat jako hlavní chod. Bun jsou rýžové nudle, které koupíme v dobře zásobeném supermarketu nebo třeba v Praze v Sapě. V případě, že nejíme maso, tak použijeme vývar zeleninový a maso nahradíme tofu nebo přidáme více zeleniny. Já smažím zeleninu na másle, ale samozřejmě je možné použít máslo bez laktózy nebo třeba arašídový olej.


  • Snadné, příprava včetně vaření vývaru 2 hodiny

  • Bez lepku, laktózy a vajec


SUROVINY PRO 4 OSOBY:

  • 1 kg hovězího masa na vývar (včetně kostí)

  • 200 g roštěnky

  • 2 mrkve

  • 2 petržele

  • 2 kousky celeru

  • 1 cibule

  • 2 kuličky nového koření

  • 4 kuličky černého pepře

  • sůl

  • 2 jarní cibulky

  • hrst sekané petrželky

  • 1/2 balení rýžových nudlí Bún

  • 1 lžíce sójové omáčky (bez lepku) + k podávání

  • 1 lžíce oleje (ne olivový)

  • 3 l vody

  • 1 lžíce másla (bez laktózy, pokud máme alergii)

Bezlepková BUN POLÉVKA

POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Do studené vody dáme omyté maso na polévku, přidáme kořenovou zeleninu (po 1 ks, zbytek necháme bokem) a koření. Vaříme pomalu, do změknutí masa.

  • Mezitím si nakrájíme roštěnku na velmi tenké plátky a necháme marinovat v sójové omáčce.

  • Nakrájíme si zbylou mrkev, petržel a celer na tenké plátky, které osmažíme na másle do zlatova. Dáme stranou. Nakrájíme si také na kolečka jarní cibulku a nasekáme petrželku.

  • Jakmile je vývar hotov, přecedíme jej, maso nakrájíme, kosti a vyvařenou zeleninu vyhodíme.

  • Nudle uvaříme dle návodu a roštěnku zprudka restujeme na oleji.


Polévku podáváme tak, že nudle dáme do talířů, přidáme restovanou zeleninu na másle, uvařené maso, zalijeme vývarem a dozdobíme petrželkou, jarní cibulkou a restovaným masem. Zakápneme sójovou omáčkou. Podáváme jako hlavní chod.


Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇



A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.



📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.



تعليقات


© 2020-2025 Matricaria Chamomilla s.r.o., All rights reserved

Matricaria Chamomilla s.r.o.

Ing. Dagmar Matějková Chudárková, Jednatelka společnosti

Sídlo: Jaromírova 588/32, 128 00  Praha 2, Česká Republika  

IČO: 023 62 597, DIČ: CZ 023 62 597 (plátce DPH) 

Spisová značka: C 218592 vedená u Městského soudu v Praze   

Kontaktní e-mail: info@celiakarna.cz    

  • YouTube
  • Spotify
  • Celiakarna
  • Celiakarna.cz
bottom of page