Bezlepkové KREKRY s lahůdkovým droždím
- Dagmar Matějková
- 2. 8. 2022
- Minut čtení: 1
Aktualizováno: 23. 1. 2023
No, krekry. Původně měly být o hodně tenčí, ale neměla jsem čas se s tím moc párat, tak se z nich staly tyto otylky. Nicméně, zmizely tak rychle, že to asi nevadilo. Opět jsou použila lahůdkové droždí.
Pokud budete mít více času než já, tak těsto rozválejte pořádně, bude jich víc.
Snadné, příprava 15 minut, pečení asi 40 minut.
Bez lepku, laktózy, vajec a masa

SUROVINY:
1/2 hrnku mouky z lískových ořechů (můžete si je namlít)
1/2 hrnku chia a lněných semínek (pomletá)
2 lžíce mandlí (plátky)
2 lžíce pomletých mandlí
3/4 hrnku semínek (len, sezam, dýně, slunečnice...)
1 lžička soli
1 lžička římského kmínu
1 lžička lahůdkového droždí
1 hrnek vody
Chybí Vám něco bezlepkového? Nakoupit můžete zde v našem 100 % bezlepkovém eshopu!

POSTUP PŘÍPRAVY:
Pomeleme si, co je potřeba pomlít a vše si odměříme.
Troubu si předehřejeme na 180 °C a připravíme si plech, na který si dáme pečící papír.
Všechny ingredience dobře smícháme - nejdříve sypké a poté přidáme tekutinu. Zpracujeme do hmoty, která není ani tekutá, ani příliš pevná.
Rozprostřeme na plech a vyválíme dle požadované tloušťky. Nožem naznačíme hranice našich budoucích krekrů.
Pečeme v předem vyhřáté troubě, až nám pěkně zezlátnou.
Necháme vychladnout a podáváme třeba s humusem. Recepty na humus naleznete také mezi mými recepty, zde na blogu.
Dobrou chuť!

Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Když jsem se před časem rozhodl více ponořit do světa sázení, netušil jsem, jak moc mě to pohltí. Nešlo jen o okamžiky napětí, kdy čekáte na výsledek, ale také o učení se disciplíně, strategii a zvládání emocí. Začátky nebyly jednoduché – občas jsem zbytečně riskoval a přecenil své schopnosti. Postupně jsem si však vytvořil systém, který mi pomáhá kontrolovat hru, užívat si zábavu a zároveň si stanovit jasné hranice. Díky tomu pro mě celé prostředí neztratilo kouzlo, ale naopak se stalo výzvou, kde kombinuji intuici a rozum. Nedávno jsem narazil na stránku https://www.zahranicnisazkovekancelare.org/ , která mi poskytla skvělý přehled a cenné tipy, jak rozšiřovat obzory v zahraničních možnostech a přistupovat k nim zodpovědně.