top of page
Obrázek autoraDagmar Matějková

Bezlepkové KREKRY s lahůdkovým droždím

Aktualizováno: 23. 1. 2023

No, krekry. Původně měly být o hodně tenčí, ale neměla jsem čas se s tím moc párat, tak se z nich staly tyto otylky. Nicméně, zmizely tak rychle, že to asi nevadilo. Opět jsou použila lahůdkové droždí.

Pokud budete mít více času než já, tak těsto rozválejte pořádně, bude jich víc.


  • Snadné, příprava 15 minut, pečení asi 40 minut.

  • Bez lepku, laktózy, vajec a masa


Bezlepkové KREKRY s lahůdkovým droždím

SUROVINY:

  • 1/2 hrnku mouky z lískových ořechů (můžete si je namlít)

  • 1/2 hrnku chia a lněných semínek (pomletá)

  • 2 lžíce mandlí (plátky)

  • 2 lžíce pomletých mandlí

  • 3/4 hrnku semínek (len, sezam, dýně, slunečnice...)

  • 1 lžička soli

  • 1 lžička římského kmínu

  • 1 lžička lahůdkového droždí

  • 1 hrnek vody


Chybí Vám něco bezlepkového? Nakoupit můžete zde v našem 100 % bezlepkovém eshopu!



Bezlepkové KREKRY s lahůdkovým droždím


POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Pomeleme si, co je potřeba pomlít a vše si odměříme.

  • Troubu si předehřejeme na 180 °C a připravíme si plech, na který si dáme pečící papír.

  • Všechny ingredience dobře smícháme - nejdříve sypké a poté přidáme tekutinu. Zpracujeme do hmoty, která není ani tekutá, ani příliš pevná.

  • Rozprostřeme na plech a vyválíme dle požadované tloušťky. Nožem naznačíme hranice našich budoucích krekrů.

  • Pečeme v předem vyhřáté troubě, až nám pěkně zezlátnou.

  • Necháme vychladnout a podáváme třeba s humusem. Recepty na humus naleznete také mezi mými recepty, zde na blogu.

Dobrou chuť!



Bezlepkové KREKRY s lahůdkovým droždím


Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇



A koupit si ji můžete na Amazonu zde v tištěné nebo elektronické podobě.



📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.



344 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Opmerkingen


bottom of page