No, krekry. Původně měly být o hodně tenčí, ale neměla jsem čas se s tím moc párat, tak se z nich staly tyto otylky. Nicméně, zmizely tak rychle, že to asi nevadilo. Opět jsou použila lahůdkové droždí.
Pokud budete mít více času než já, tak těsto rozválejte pořádně, bude jich víc.
Snadné, příprava 15 minut, pečení asi 40 minut.
Bez lepku, laktózy, vajec a masa
SUROVINY:
1/2 hrnku mouky z lískových ořechů (můžete si je namlít)
1/2 hrnku chia a lněných semínek (pomletá)
2 lžíce mandlí (plátky)
2 lžíce pomletých mandlí
3/4 hrnku semínek (len, sezam, dýně, slunečnice...)
1 lžička soli
1 lžička římského kmínu
1 lžička lahůdkového droždí
1 hrnek vody
Chybí Vám něco bezlepkového? Nakoupit můžete zde v našem 100 % bezlepkovém eshopu!
POSTUP PŘÍPRAVY:
Pomeleme si, co je potřeba pomlít a vše si odměříme.
Troubu si předehřejeme na 180 °C a připravíme si plech, na který si dáme pečící papír.
Všechny ingredience dobře smícháme - nejdříve sypké a poté přidáme tekutinu. Zpracujeme do hmoty, která není ani tekutá, ani příliš pevná.
Rozprostřeme na plech a vyválíme dle požadované tloušťky. Nožem naznačíme hranice našich budoucích krekrů.
Pečeme v předem vyhřáté troubě, až nám pěkně zezlátnou.
Necháme vychladnout a podáváme třeba s humusem. Recepty na humus naleznete také mezi mými recepty, zde na blogu.
Dobrou chuť!
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Opmerkingen