Tyto jednoduché bagety nebo housky jsou rychle připravené a opravdu nás velmi, a to pozitivně, překvapily chutí a křupavostí. V tomto případě si domnívám, že člověk neznalý bezlepkového pečiva ani nepozná, že je - to ono - právě bez lepku. Příprava je snadná a budu jistě zkoušet další varianty. Tyto housky mně připomínají chutí tzv. chlebové housky. Opět bez vážení, potřebujeme hrnek a lžíci/lžičku.
Snadné, doba přípravy včetně kynutí a pečení cca. 2 hodiny.
Bez lepku, laktózy, vajec a bez masa
Suroviny:
1 balení sušeného bezlepkového droždí
1/2 hrnku pohankové mouky
3/4 hrnku rýžové mouky
2 lžíce bramborové vlákniny
2 lžíce bramborového škrobu
2 lžíce lněné mouky nebo pomletého lněného semínka
1 lžíce chia semínek
1 lžička soli
1 lžička xantanu
1 lžíce octa
voda vlažná, podle nasákavosti mouky
Postup přípravy:
Suché přísady smícháme a dáme do robotu nebo do mísy. Postupně přidáváme vodu, podle nasákavosti těsta. Těsto by nemělo být příliš tuhé, ale ani tekuté.
Necháme kynout asi 40 minut.
Vytvarujeme koule nebo bagetky, popř. obojí. Obalíme moukou. Necháme odpočinou asi 10 minut.
Pečeme asi 30 minut při 180 °C (podle velikosti housek nebo baget).
Necháme vychladnout na mřížce.
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
留言