• Dagmar Matějková

VEGI BURGER

Fazolový burger laděný do Indie udělá radost vegetariánům, ale samozřejmě chutná i ostatním, kteří maso vynechávají ze zdravotních důvodů. A bude jistě chutnat i těm, kteří si myslí, že bezmasá strava je méně chutná. Fazole můžeme nahradit samozřejmě jinými luštěninami např. čočkou, hrachem nebo jiným druhem fazolí.

  • Snadné, příprava 20 minut

  • Bez lepku, masa a laktózy

Suroviny pro 4 osoby:

  • 1 konzerva fazolí (já jsem použila fazole červené)

  • 1 červená cibule

  • 3 lžíce cizrnové mouky

  • 1 vejce

  • bylinky dle sezóny a chuti

  • chilli papričky (nemusí být)

  • koření: sůl, pepř, římský kmín, česnekový extrakt

  • k podávání 4 bulky - použila jsem bezlepkové "popraskané". Naleznete v sekci pečivo. Ke kompletaci burgerů budete potřebovat ještě následující ingredience: majonézu a bazalkové pesto na potření housek, římský salát, grilovanou cuketu. Kdo má rád sýr, přidá sýr dle vlastní chuti. Také dle sezóny a chuti můžeme měnit zeleninu nebo bulky.


Postup přípravy:

  • Fazole rozmixujeme, ale ne úplně do hladka. Já nechávám kousky pro lepší konzistenci.

  • Cibuli a bylinky si nasekáme najemno a dáme do mísy s fazolemi.

  • Dobře okořeníme a přidáme vejce a cizrnovou mouku.

  • Vše dobře propracujeme a necháme asi 20 minut odpočinou.

  • Vytvarujeme burgery a smažíme. Můžeme použít rostlinný olej nebo také přepuštěné máslo, ale musíme dávat pozor na teplotu tuku. Smažení je potřeba pozvolné, jinak se nám burgery spálí a uvnitř budou syrové.

  • Po usmažení kompletujeme burgery dle naší fantazie.

Podáváme se salátem a můžeme samozřejmě doplnit o hranolky, dipy, nakrájenou zeleninu nebo třeba zeleninu kysanou.


#bezlepku #celiakie #dagmarmatejkova #receptarna #receptarnacz #gluteinfrei #glutenfree #sekana #bezlaktozy #celiakarna #celiakarnacz #fazole #vegiburger #bezmasa #provegetariany

13 views0 comments

Recent Posts

See All