Klasická česká sekaná se neobejde bez housek nebo rohlíků namočených v mléce. Alespoň tak sekanou vždy připravovala moje máma. Ale ono to samozřejmě jde. Důležitá je samozřejmě kvalita masa. Pokud si koupíme nějakou mělněnou hrůzu, tak z ní opravdu žádnou dobrotu neuděláme.
Snadné, příprava a pečení 1,5 hodiny
Bez lepku a laktózy
Suroviny pro 4 osoby:
800 g mletého masa, mix hovězí a vepřové nebo třeba jehněčí
1 velká cibule
3 stroužky česneku
1 vejce
bylinky dle sezóny a chuti
koření: sůl, pepř, kmín, majoránka, římský kmín
Postup přípravy:
Maso si nameleme nebo necháme pomlet u řezníka.
Cibuli a bylinky si nasekáme najemno, česnek rozetřeme a přidáme k masu.
Maso důkladně propracujeme, dobře okořeníme a přidáme nasekané bylinky, na kterým nešetříme. Utvoříme masový bochník, dáme na pekáč, podlijeme vodou a pomalu pečeme, při 180°C do zlatova.
Můžeme podávat teplé i studené.
Moji novou anglickou bezlepkovou kuchařku EAT LIVE FEEL WELL si můžete prolistovat zde 👇
📽 Zde se můžete podívat také na moje video, kde je popsáno, jak podobný (semínkový) chléb upéct a to krok za krokem.
Comments