• Dagmar Matějková

SEKANÁ bez mouky

Klasická česká sekaná se neobejde bez housek nebo rohlíků namočených v mléce. Alespoň tak sekanou vždy připravovala moje máma. Ale ono to samozřejmě jde. Důležitá je samozřejmě kvalita masa. Pokud si koupíme nějakou mělněnou hrůzu, tak z ní opravdu žádnou dobrotu neuděláme.

  • Snadné, příprava a pečení 1,5 hodiny

  • Bez lepku a laktózy

Suroviny pro 4 osoby:

  • 800 g mletého masa, mix hovězí a vepřové nebo třeba jehněčí

  • 1 velká cibule

  • 3 stroužky česneku

  • 1 vejce

  • bylinky dle sezóny a chuti

  • koření: sůl, pepř, kmín, majoránka, římský kmín


Postup přípravy:

  • Maso si nameleme nebo necháme pomlet u řezníka.

  • Cibuli a bylinky si nasekáme najemno, česnek rozetřeme a přidáme k masu.

  • Maso důkladně propracujeme, dobře okořeníme a přidáme nasekané bylinky, na kterým nešetříme. Utvoříme masový bochník, dáme na pekáč, podlijeme vodou a pomalu pečeme, při 180°C do zlatova.

Můžeme podávat teplé i studené.


#bezlepku #celiakie #dagmarmatejkova #receptarna #receptarnacz #gluteinfrei #glutenfree #sekana #bezlaktozy #celiakarna #celiakarnacz #maso

18 views0 comments

Recent Posts

See All